5 λόγοι για να ερωτευτείτε την Άνδρο

Η μαγευτική Χώρα

Σχεδόν κάθε Ελληνικό νησί έχει τη Χώρα του. Όμως, η Χώρα της Άνδρου είναι πολύ ιδιαίτερη χάρη στη μοναδική της αρχιτεκτονική και την αρχοντική της αύρα. Χτισμένη πάνω σε μια στενή χερσόνησο, η Χώρα της Άνδρου είναι πολύ εντυπωσιακή με τα νεοκλασικά αρχοντικά της και τα ερείπια του παραμυθένιου κάστρου της. Η μαρμάρινη πλατεία Γουλανδρή με το υποβλητικό άγαλμα του Αφανούς Ναύτη είναι χάρμα οφθαλμών, κυρίως το ηλιοβασίλεμα. Η Χώρα έχει, επίσης, μερικά πολύ ενδιαφέροντα μουσεία, μεταξύ των οποίων το εξαιρετικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή.

Τα αρχαία μονοπάτια

Από την αρχαιότητα ακόμα υπάρχει στην Άνδρο ένα δίκτυο μονοπατιών, του οποίου το συνολικό μήκος ξεπερνά τα 160 χιλιόμετρα. Όλα αυτά τα μονοπάτια έχουν αποκατασταθεί και σηματοδοτηθεί από την ομάδα Andros Routes, μια παρέα εθελοντών που λατρεύουν το νησί και τα μονοπάτια του και το έχουν μετατρέψει σε παράδεισο για τους απανταχού λάτρεις της πεζοπορίας. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στην Άνδρο η πεζοπορία είναι για όλους καθώς υπάρχουν μονοπάτια ακόμη και για εντελώς αρχάριους. Η πεζοπορία πλάι σε ρυάκια μέσα σε καταπράσινες κοιλάδες ή στην κορυφή μοναχικών βουνών είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι υπέροχες παραλίες

Οι παραλίες της Άνδρου είναι από μόνες τους ένας λόγος για να επισκεφθεί κανείς το νησί και να το ερωτευθεί. Η Άνδρος είναι γεμάτη από καταπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και, συνήθως, χρυσή άμμο. Υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα. Απομονωμένες με εξωτική ομορφιά και απίστευτα νερά για όσους θέλουν να χαλαρώσουν ακούγοντας μόνο τα κύματα. Αλλά και κοσμικές με beach bar που υπόσχονται ατέλειωτη διασκέδαση κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Το καταπληκτικό φαγητό

Η φουρτάλια είναι το παραδοσιακό πιάτο της Άνδρου. Είναι μια ομελέτα που φτιάχνεται με πατάτες, δυόσμο και ντόπια λουκάνικα. Το νησί παράγει, επίσης, εξαιρετικό ντόπιο τυρί, τέλειο για τη χωριάτικη σαλάτα. Τέλος, η Άνδρος έχει μακρά παράδοση και στα γλυκά. Παστιτσάκια, αμυγδαλωτά, μπανανάκια αλλά, κυρίως, οι ολόφρεσκες πάστες αμυγδάλου είναι γεύσεις που μένουν αξέχαστες.

Το μοναδικό σπήλαιο

Ένα από τα λιγότερο γνωστά στην Ελλάδα αλλά καθόλα εντυπωσιακό σπήλαιο βρίσκεται στην Άνδρο. Η επίσκεψη στο σπήλαιο είναι μια μοναδική εμπειρία καθώς θυμίζει πραγματική εξερεύνηση μιας και όλοι οι επισκέπτες είναι εφοδιασμένοι με κράνος και φακό! Η ξενάγηση στο σπήλαιο προσφέρει τόσο γνώση όσο και συναρπαστικές στιγμές.

Η Άνδρος είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα νησί γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς και επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στους επισκέπτες του. Μια ανάσα μόνο από την πρωτεύουσα, η Άνδρος μας περιμένει όλους να ανακαλύψουμε τα μυστικά της!

ΠΗΓΗ: blog.visitgreece.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση