Σάλος στις ΗΠΑ: Γέννησε αβοήθητη σε ένα κελί- Συγκλονιστικές εικόνες (video)

Σάλος στις ΗΠΑ: Γέννησε αβοήθητη σε ένα κελί- Συγκλονιστικές εικόνες (video)

Είναι ανατριχιαστικό! Μια γυναίκα γεννάει αβοήθητη, μόνη, στο κελί της. Στις 5 το πρωί, ενημερώνει τους δεσμοφύλακες ότι γεννάει. Στις 10.45 ενημερώνει ότι έχουν σπάσει τα νερά της.Ξαπλώνει και προσπαθεί να γδυθεί αφού η ώρα του τοκετού έχει φτάσει. Οι πόνοι της γέννας αποτυπώνονται στις εκφράσεις του προσώπου της.Εκλιπαρεί για βοήθεια.

Η πόρτα είναι ανοιχτή, κάποιος εμφανίζεται, αλλά φεύγει. Γεννάει μόνη της. Μόνο τότε μπαίνει μέσα ένας νοσοκόμος, που προσπαθεί να πάρει το παιδί, αλλά δεν διαθέτει τον εξοπλισμό για να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Τότε εμφανίζεται και μια δεσμοφύλακας. Είχε φυλακιστεί λίγες μέρες πριν γεννήσει το αγοράκι της για μια μικροαπάτη.

«Ένιωθα αβοήθητη. Κανείς δεν με βοηθούσε. Ήταν τόσοι πολλοί εκεί αλλά κανείς δεν έκανε κάτι.Ο πόνος είναι απερίγραπτος.Αυτό που με πληγώνει περισσότερο όμως είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε» τονίζει η ίδια. Δεν εκπλήσσει κανέναν που η μητέρα, ένα χρόνο μετά, κινείται δικαστικά κατά όλων των υπευθύνων στις φυλακές, στην αστυνομία, και στις πολιτικές αρχές του Κολοράντο.

«H αποτυχία να παρασχεθεί φροντίδα σε μια γυναίκα που γεννάει και σε ένα βρέφος που γεννιέται χωρίς καμία ιατρική βοήθεια σε ένα βρώμικο κελί, αυτό δεν είναι πολιτισμός» δήλωσε η δικηγόρος της, Μαίρη Νιούμαν.

Στις εικόνες, οι αρχές των φυλακών κάλυψαν με μαύρο πλαίσιο την τουαλέτα του κελιού. Μετά τη γέννα, η Σάντσες οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και πλέον έχει αφεθεί ελεύθερη με αναστολή. Κανείς δεν τιμωρήθηκε γι’αυτό που συνέβη.

Πηγή:ΕΡΤ1

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή