Φωτιά στην αρχαία Ολυμπία-Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή-Ποιες περιοχές αφορά (video)

Φωτιά στην αρχαία Ολυμπία-Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή-Ποιες περιοχές αφορά  (video)

Εχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Πεύκες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, ενώ συμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση με 22 πυροσβέστες, 8 οχήματα, καθώς και ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνέδραμαν τις προσπάθειες κατάσβεσης, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία αποχώρησαν αργότερα.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μεταμόρφωση Αττικής, κοντά σε περιοχή με εργοστάσια. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αποτελούνται από 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ αλλά και εθελοντικά οχήματα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Κυριακή σε Αττική, Αν. Στερεά, Σποράδες, Αν.Μακεδονία & Θράκη, Βόρειο & Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα & Ηλεία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Πηγή:ΕΡΤ1/ Γιώργος Γεραφέντης

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση