Τη δημιουργία Αντιπεριφέρειας Μεταναστευτικής Κρίσης ανακοίνωσε κατά την ορκωμοσία ο Κ. Μουτζούρης

Τη δημιουργία Αντιπεριφέρειας Μεταναστευτικής Κρίσης ανακοίνωσε κατά την ορκωμοσία ο Κ. Μουτζούρης

«Το μεταναστευτικό είναι το κυρίαρχο θέμα για το Βόρειο Αιγαίο» είπε κατά την ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου σήμερα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ανακοινώνοντας τη δημιουργία αντιπεριφέρειας μεταναστευτικής κρίσης ενώ ανακοίνωσε τη σύνθεση της περιφερειακής αρχής όπου θέση λαμβάνουν και οι 10 περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Κώστα Μουτζούρη.

Ορκίστηκαν με θρησκευτικό ή  πολιτικό όρκο τα 41 μέλη του νέου περιφερειακού συμβουλίου  , παρουσία των τοπικών αρχών αλλά και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητα απ όπου προέρχεται ο νέος Περιφερειάρχης.

Στον χαιρετισμό του ο Κ. Μουτζούρης τόνισε ότι «το μεταναστευτικό είναι το κυρίαρχο θέμα του Βορείου Αιγαίου, υπάρχει κατάλυση των νησιών από μετανάστες οι οποίοι δικαιούνται κάθε αγάπης και προσοχής , όμως εισέρχονται παράνομα στα νησιά μας και δημιουργούν προβλήματα. Όλη η Ελλάδα πρέπει να επωμιστεί το βάρος αυτό, θα ζητήσουμε όλες οι περιοχές της Ελλάδας να μοιραστούν το βάρος αυτό και όχι μόνο τα νησιά» είπε μεταξύ άλλων θυμίζοντας ότι την Τετάρτη έχει προσκαλέσει τους δημάρχους των νησιών για κοινή γραμμή στο ζήτημα αυτό.

Ακολούθως ο νέος Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη σύνθεση της περιφερειακής Διοίκησης  όπου ο πρόεδρος του σώματος θα έχει θητεία για δύο χρόνια ενώ οι αντιπεριφερειάρχες για ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάχης προτείνει

πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Κωνσταντίνο Αρώνη

Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και κοινωνικης Πρόνοιας και αναπληρωτή του περιφερειάρχη τον Παντελή Βρουλή

Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού την Αναστασία Αντωνέλλη

Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα τον Παναγιώτη Κουφέλο

Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Μεταφορών και Επικοινωνιών τον Νίκο Νύκτα

Αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού τον Παναγιώτη Κουρσουμπά

Αντιπεριφερειάρχεη Λέσβου τον Αρη Χατζηκομνηνό

Αντιπεριφερειάρχη Χίου τον Παντελή Μπουγδάνο

Αντιπεριφερειάρχη Σάμου τον Βασίλη Πανουράκη και

Έπαρχο Λήμνου τον Άγγελο Βλατά ενώ σε εκκρεμότητα μένει ο έπαρχος Ικαρίας αφού ο συνδυασμός του Κ. Μουτζούρη δεν εξέλεξε σύμβουλο στην Ικαρία και δεν ευοδώθηκε υελικά καμία συνεργασία με άλλους συνδυασμούς,

 

The post Τη δημιουργία Αντιπεριφέρειας Μεταναστευτικής Κρίσης ανακοίνωσε κατά την ορκωμοσία ο Κ. Μουτζούρης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb