Τραγωδία στην Κάρπαθο: Η επικίνδυνη σπηλιά μεσα από video ντοκουμέντο (video)

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Η επικίνδυνη σπηλιά μεσα από video ντοκουμέντο (video)

Ο θλιβερός επίλογος της τραγωδίας της Καρπάθου γράφτηκε το μεσημέρι, όταν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού ανέσυραν την σορό και του δεύτερου αυτοδύτη που βρισκόταν σε βάθος 50 μέτρων. Πρόκειται για τον 60χρονο Ιρανό εκπαιδευτή καταδύσεων, ο οποίος επισκεπτόταν τα καλοκαίρια το νησί και συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας ιδιωτών δυτών της Καρπάθου έχουν καταδυθεί στα νερά της βραχονησίδας Σώκαστρο και ερευνούν το σημείο στο οποίο έχασαν την ζωή τους οι δύο δύτες.

Στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε η ΕΡΤ διακρίνεται καθαρά το στενό πέρασμα της υποθαλάσσιας χαράδρας που καταλήγει σε μια μεγάλη σπηλιά.

Μέσα σε αυτήν εγκλωβίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι δύο αυτοδύτες, ένας Τσέχος και ο Ιρανός εκπαιδευτής του, στην προσπάθειά τους να την εξερευνήσουν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο από την έλλειψη οξυγόνου.

«Το σημείο είναι από τα πιο δύσκολα στο νησί, προσωπικά δεν είχα βουτήξει ποτέ στο σημείο καθώς έχει συνεχή θαλάσσια ρεύματα και είναι επικίνδυνο» επεσήμανε ο εκπαιδευτής αυτοδυτών, Νίκος Παραγυιός.

Στα χαρτιά φαινόταν έμπειρος δεν τον γνώριζα όμως και δεν ξέρω εάν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» πρόσθεσε ο κ. Παραγυιός

Ο θεματικός καταδυτικός τουρισμός γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο εκπαιδευτής καταδύσεων σπηλαίων, Κυριάκος Ποζίδης, «απαιτεί καλή εκπαίδευση και αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας από την πλευρά του αυτοδύτη, περισσότερο ακόμη εάν πρόκειται για σπηλαιοκαταδύσεις.

Η σορός των δυο άτυχων δυτών αναμένεται να μεταφερθούν στην Ρόδο για νεκροψία και νεκροτομή.

Την διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Νίκος Καπόγλης

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση