Τέλη κυκλοφορίας : Καμία αλλαγή έως τον Φεβρουάριο του 2020

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας έως τον Φεβρουάριο του 2020. Τη σχετική απόφαση, που αναστέλλει τις αυξήσεις που θα επέρχονταν βάσει των νέων μετρήσεων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, υπέγραψε ο γγ του υπουργείου Μεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών, υπογράφηκε από τον γγ του υπουργείου Μεταφορών σχετική απόφαση βάσει της οποίας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020 στις άδειες κυκλοφορίας και στο μηχανογραφικό σύστημα για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ότι ακριβώς και σήμερα, ο συνδυασμένος κύκλος εκπομπών CO2 με βάση τον κύκλο NEDC II.

Συνεπώς, καμία αλλαγή και επιβάρυνση στα τέλη κυκλοφορίας δεν θα προκύψει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, όπως εξηγεί στο One Channel ο συντάκτης αυτοκινήτου Βαγγέλης Κιούσης. Σημειώνεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 τίθεται σε ισχύ το νέο σύστημα μέτρησης για τις εκπομπές ρύπων το WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, καθ’ οδόν για τη Βουλή βρίσκεται και τροπολογία με την οποία τα τελωνεία θα συνεχίσουν επίσης έως τις 29/2/2020 να υπολογίζουν με τον ισχύοντα σήμερα τρόπο τα τέλη ταξινόμησης (δηλαδή να λαμβάνουν υπόψη τις τιμές NEDC II).

Δεν αλλάζει τίποτα για κανένα αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Είναι ένα καλό διάστημα για την κυβέρνηση για να δουν ξανά τις κλίμακες για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας και τους συντελεστές, επισημαίνει ο κ. Κιούσης.

Αφήστε μια απάντηση