Πυρκαγιά στον Μαραθώνα-Δεκάδες πύρινα μέτωπα το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιά στον Μαραθώνα-Δεκάδες πύρινα μέτωπα το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στον Μαραθώνα, κοντά στο ελικοδρόμιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή στον Νέο Γοργόμυλο – Ανώγειο, στον δήμο Ζηρού Πρέβεζας. Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Μαίνεται επίσης η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρίκι Καλαβρύτων, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, στα Αντίκυρα Βοιωτίας.

Σε συλλήψεις δυο ατόμων για εμπρησμό προχώρησε η αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 47χρονο, που συνελήφθη στην Χριστιανούπολη Τριφυλίας και ομολόγησε την πράξη του και ένα αγρότη 43 ετών, στον οποίο αποδίδονται 3 πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Στερεά Ελλάδα, Αττική, Πελοπόννησο, Αν.Μακεδονία και Θράκη και Βόρειο Αιγαίο. 

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική Εϊδηση :

Μάχη σε 44 μέτωπα το τελευταίο 24ωρο- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (video)

 

 

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Αφήστε μια απάντηση