Magicsee N5 NOVA: Android TV Box με Air Mouse και φωνητικές εντολές [review]

Techblog.gr

Magicsee N5 NOVA: Android TV Box με Air Mouse και φωνητικές εντολές

Το TV Box είναι μία απαραίτητη συσκευή είτε διαθέτουμε Smart TV είτε όχι. Καλές οι έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά η κάθε εταιρεία έχει το δικό της OS και τις περισσότερες φορές οι προσφερόμενες εφαρμογές είναι απίστευτα λίγες. Ένα Android TV Box από την άλλη, επιτρέπει την εγκατάσταση αμέτρητων εφαρμογών και παιχνιδιών, για όλα τα γούστα και τις ανάγκες.

Φυσικά, είναι απαραίτητο μία τέτοια συσκευή να είναι value for money, γιατί να δώσεις έναν σκασμό λεφτά ενώ μπορείς να πληρώσεις λίγα και να αποκτήσεις ένα εργαλείο σαν το Magicsee N5 NOVA;

Magicsee N5 NOVA: Android TV Box με Air Mouse και φωνητικές εντολές

Το Magicsee N5 NOVA προσφέρει πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας, πολύ καλή συμβατότητα με τα πιο διαδεδομένα φορμά βίντεο, εικόνας και ήχου και όλα αυτά πακέτο με μία πολύ προσιτή τιμή και πολύ ψαγμένο σχεδιασμό. Στα παραπάνω προσθέστε το παρεχόμενο Air Mouse για να πλοηγήστε στο μενού αλλά και το προεγκατεστημένο Kodi και έχετε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πακέτο σε αυτό το Android TV Box!

Ο επεξεργαστής του Magicsee N5 NOVA είναι ο Rockship RK3318 χρονισμένος στο 1.5GHz με τέσσερις πυρήνες Cortex A53 και την Mali 450 GPU που αναλαμβάνει τις επιδόσεις των γραφικών. Πρόκειται για έναν επεξεργαστή που μπορεί να μην πιάνει τις επιδόσεις του Allwinner H6 που είδαμε να φοράει το Flowfon F1 Android TV Box είναι όμως ένας αξιόπιστος επεξεργαστής. Η μνήμη RAM είναι 4GB DDR3 και ο αποθηκευτικός χώρος 64GB επεκτάσιμος μέσω καρτών μνήμης micro SD (έως 64GB). Το N5 NOVA τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 9 Pie.

Magicsee N5 NOVA: Android TV Box με Air Mouse και φωνητικές εντολές

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το Magicsee N5 NOVA έχει Dual Band WiFi για ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, Bluetooth 4.0 για να δεχθεί ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι (αλλά αυτό δεν το χρειάζεστε γιατι έχει ήδη ένα ασύρματο ποντίκι στη συσκευασία), USB 2.0 και USB 3.0, HDMI 2.0 για την κλασσική σύνδεση με την τηλεορασή σας ή οποιοδήποτε άλλο μέσω αναπαραγωγής εικόνας όπως monitor ή projector.

Επιπλέον διαθέτει θύρα Ethernet αν αποφασίσετε να το συνδέσετε με το ίντερνετ ενσύρματα, ψηφιακή θύρα εξόδου ήχου SPDIF για σύνδεση με εξωτερικό ενισχυτή ήχου (5.1 κανάλια) και φυσικά τη υποδοχή για τις κάρτες μνήμης micro SD.

Το Magicsee N5 NOVA έχει ψαγμένο σχεδιασμό σε μαύρο ματ χρώμα, οι θύρες είναι μοιρασμένες στις πλευρές του, έχει βάρος 170 γρ. και το μέγεθός του είναι 13,4×13,4×2,5 εκ. Μέσω της οθόνης LED με τις ενδείξεις σε λευκό χρώμα τιμπορούμε να πληροφορηθούμε για την κατάσταση της συσκευής όπως την WiFi σύνδεση αλλά και την τρέχουσα ώρα.

Το TV Box της Magicsee υποστηρίζει τα περισσότερα φορμά βίντεο, εικόνας και ήχου. Σε γενικές γραμμές είναι κατάλληλο για την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ανάλυσης μέσω KODI, Netflix και YouTube και σίγουρα θα τα καταφέρει ικανοποιητικά αν σκοπεύεται να παίξετε βαριά Android games. Το περιβάλλον χρήστη είναι πολύ απλό και εύχρηστο με ωραίο γραφικό περιβάλλον και φυσικά υποστηρίζει τόσο ελληνικό μενού όσο και ελληνικό πληκτρολόγιο.

Magicsee N5 NOVA: Android TV Box με Air Mouse και φωνητικές εντολές

Το Magicsee N5 NOVA συνοδεύει ένα καλοσχεδιασμένο Air Mouse με δυνατότητα φωνητικών εντολών μέσω του Google Assistant (δεν υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα), κάτι πολύ σπάνιο γενικά και ακόμη περισσότερο σε μία τόσο προσιτή συσκευή. Με το Air Mouse εμφανίζεται στην οθόνη μας ένα βελάκι το οποίο μπορούμε να μετακινήσουμε για να πλοηγηθούμε στο μενού κάνοντας κινήσεις στον αέρα.

Για να λειτουργήσει το Air Mouse θα πρέπει να “θυσιάσετε” μια από τις δυο θύρες USB του Android TV box τοποθετώντας σε αυτή το παρεχόμενο nano Bluetooth USB stick (παρατηρήστε το στην “οικογενειακή” φωτογραφία).

Επιπλέον, στη συσκευασία υπάρχει ο φορτιστής, καλώδιο HDMI και το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά. Πρόκειται για ένα προσιτό Android TV Box με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα καλύψει και τους απαιτητικούς χρήστης, αυτούς που αναζητούν ένα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα που θα τους προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης.

Magicsee N5 NOVA: Android TV Box με Air Mouse και φωνητικές εντολές

Αν θέλαμε να το συγκρίνουμε με το Flowfon F1 θα λέγαμε ότι το Magicsee N5 NOVA μπορεί να έχει χαμηλότερων επιδόσεων επεξεργαστή, έχει όμως περισσότερη ενσωματωμένη μνήμη και ξεχωρίζει προσφέροντας στο πακέτο το ασύρματο Air Mouse με δυνατότητα φωνητικών εντολών μέσω του Google Assistant.

Η τιμή του Magicsee N5 NOVA στο Gearbest είναι 36.20 ευρώ και μπορείτε να το αποκτήσετε επιλέγοντας ως τρόπο αποστολής το “Priority Line” για να μην σταματήσει το πακέτο σας στο τελωνείο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Επεξεργαστής: Rockship RK3318
Μνήμη RAM: 4GB
Ενσωματωμένη μνήμη: 64GB (δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως 64GB)
Λειτουργικό σύστημα: Android 9.0 Pie
Υποστήριξη 4K UHD
Συνδεσιμότητα: HDMI 2.0, LAN (Ethernet), AV Out, SPDIF, micro SD, USB 2.0, USB 3.0
Ασύρματη σύνδεση: WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0

Υποστηριζόμενα φορμά εικόνας και ήχου
Decoder Format: 4K VP9 Video decoder, H.265/H.264 video decoder 1080P other video decoders (VC-1, MPEG-1/2/4, VP6/8)
Audio format: MP3/WMA/AAC/WAV/OGG/DDP/HD/FLAC/APE
Video format: AVI/TS/Vob/MKV/MOV/ISO/WMV/ASF/FLV/DAT/MPG/MPEG
Photo Format: JPG, JPEG, BMP, GIF, PNG, JFIF

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος