Eπαφές Υπ. Οικονομικών με παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

Eπαφές Υπ. Οικονομικών με παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

Kύκλο επαφών ξεκίνησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών: «Βασικός στόχος των συγκεκριμένων επαφών είναι η καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, η ανταλλαγή απόψεων, η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανάδειξη των καλύτερων δυνατών προτάσεων-λύσεων για την ανάταξη της οικονομίας, με έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αφουγκράζονται και λαμβάνουν υπόψη τις επισημάνσεις των παραγωγικών φορέων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Η ελληνική οικονομία κάνει πλέον βήματα προς τα εμπρός. Και σ’ αυτή την εργώδη προσπάθεια, οι φορείς διαδραματίζουν το δικό τους εποικοδομητικό ρόλο».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες εστιάζουν:

· Στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

· Στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

· Στη στήριξη της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για κινήσεις που θα βοηθήσουν αποφασιστικά την πορεία ανάκαμψης που έχει ήδη πάρει η ελληνική οικονομία».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος