Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Η Ευρώπη ζωτικός χώρος της Ελλάδας (video)

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Η Ευρώπη ζωτικός χώρος της Ελλάδας

Δηλώσεις πριν την έναρξη της συνάντησής τους έκαναν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε στη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλλά και στο θάρρος των Ελλήνων πολιτών, κάνοντας αναφορά στην επιλογή της Ελλάδας να μείνει στο ευρώ. Επίσης τόνισε ότι προτεραιότητα  πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό, την ΑΟΖ στη Μεσόγειο, αλλά και τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τη στήριξη που δέχτηκε από τη Γαλλία, όχι μόνο στην πρόσφατη περίοδο, αλλά διαχρονικά. Τόνισε ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης σε μία Ευρώπη που ήταν πάντα ο ζωτικός της χώρος.

Επίσης δήλωσε ότι θα συζητήσουν για όλα αυτά που πρέπει να φέρουν περισσότερη ανάπτυξη για τους λαούς της Ευρώπης. Αναφέρθηκε στο θέμα των συνόρων της Ευρώπης και της φύλαξής τους.

Aναφέρθηκε στην ανάγκη λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, σε συνεργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και σε θέματα άμυνας. Kάλεσε επίσης τις γαλλικές εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πηγή: EΡΤ

Σχετική είδηση: Στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης-Με Μακρόν στις 16.00- Κάλεσμα σε επενδυτές (video)

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος