Παναγιωτάκης: Πρόσκαιρα και συγκυριακά τα προβλήματα της ΔΕΗ

Στις προοπτικές της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, κατά την τελευταία του ομιλία ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Χαρακτήρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση «πρόσκαιρα και συγκυριακά».

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του στο τιμόνι της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι «οι προοπτικές και η δυναμική της εταιρείας είναι λαμπρές» και υπογράμμισε ότι η «ΔΕΗ κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι».

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΕΗ, προϋπόθεση για ένα λαμπρό μέλλον είναι η αποδέσμευση της εταιρείας «απο τα δεσμά του κράτους» και η λειτουργία της «στο πλαίσιο και τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης».

«Με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις επιχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που έχουμε σχεδιάσει ή προτείνει, η ΔΕΗ το 2022 μπορεί να έχει 5πλάσιο EBITDA σε σχέση με σήμερα. Να έχει πενταπλασιάσει τουλάχιστον το δυναμικό της σε ΑΠΕ και να έχει γίνει leader στην αγορά της Ν/Α Ευρώπης», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτάκης, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση