Θέατρο Φοίνικας: Επιτροπή κοινωνικής παρακολούθησης του έργου

Θέατρο Φοίνικας: Επιτροπή κοινωνικής παρακολούθησης του έργου

Την αναγκαιότητα της άμεσης και ουσιαστικής διάσωσης και ανάπλασης του ιστορικού θεάτρου Φοίνικας στην πόλη της Κέρκυρας, τόνισαν οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου. Οι πολιτιστικές υποδομές του νησιού θα τεθούν επί τάπητος στην επίσκεψη εργασίας που θα πραγματοποιήσει η υπουργός πολιτισμού στον ερχόμενο Οκτώβριο στο νησί.
Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θ. Φλαγγίνης» συντόνισε ο πρόεδρός του Π. Κοντός ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρωην Δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Θόδωρος Παππάς και ο γιατρός Μίλτος Βασιλείου. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αλέκος Αυλωνίτης, ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδράιου, δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, η Προϊσταμένη της Αρχαιολογίας Τένια Ριγάκου, ο Καθηγητής Δημήτρης Καρύδης που επιμελήθηκε την αρχική μελέτη, ο πρώην Βουλευτής Κώστας Παυλίδης και πλήθος κόσμου.
Αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας με στόχο την κοινωνική παρακολούθηση της πορείας του έργου ενώ εντυπωσιακή υπήρξε η τρισδιάστατη απεικόνιση του κτηρίου του Φοίνικα, σε αρχιτεκτονικά σχέδια του Νίκου Τρύφωνα, με την υποστήριξη του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Να ακούσουμε σημεία από τις παρεμβάσεις των κυρίων Μικάλεφ, Παππά και Βασιλείου.


Ενδιαφέρουσα υπήρξε η τοποθέτηση της νέας Δημάρχου Μερόπης Υδραίου η οποία τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των φορέων με στόχο την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας ότι έχει μεταφέρει τους προβληματισμούς της στη νέα υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία θα επισκεφθεί την Κέρκυρα τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος μίλησε για την επανένταξη του έργου προς χρηματοδότηση αλλά και τη χρηματοδότηση κι άλλων σημαντικών δομών πολιτισμού όπως το Αχίλλειο με 12 εκ ευρώ.
Την από κοινού συνεργασία των τοπικών φορέων και υπηρεσιών με στόχο την ανατροπή των επαναλαμβανόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν διαχρονικά τα έργα στην Κέρκυρα τόνισε και ο βουλευτής Αλέκος Αυλωνίτης.
Με προσοχή επίσης άκουσαν οι παρευρισκόμενοι την παρέμβαση της προϊσταμένης της 21ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τίνας Ριγάκου η οποία οριοθέτησε τη σωστική παρέμβαση της αρχαιολογίας ως προς τον προμαχώνα Ραυμόνδη, πάνω στον οποίο βρίσκεται το κτίσμα.

www.ert.gr

Λυκούργος Σκιαδόπουλος