Android Auto: Διαθέσιμη η νέα έκδοση με ανανεωμένο UI και Google Assistant

Techblog.gr

Android Auto

Το Android Auto κυκλοφόρησε πριν πέντε χρόνια και εδώ και καιρό η Google έχει ξεκινήσει τον πλήρη επαναχεδιασμό του. Η εταιρεία ολοκλήρωσε τη ριζική μεταμόρφωση του Android Auto και ξεκίνησε τη διανομή της νέας έκδοσης σε όλους τους χρήστες.

Αρχικά, στη νέα έκδοση το Android Auto ανοίγει με ενεργή την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης. Επίσης, ενεργοποιείται άμεσα με το που βάζουμε βάζουμε μπρος το αυτοκίνητο.

Κρίνοντας από της προηγούμενες διαδρομές που έχουμε κάνει, το λειτουργικό προτείνει διάφορους πιθανούς προορισμούς. Αν θέλουμε να πάμε σε κάποιον από αυτούς το επιβεβαιώνουμε φωνητικά, ειδάλλως λέμε “Hey Google” και ζητάμε οδηγίες για κάποιον άλλον προορισμό.

Επίσης, προστέθηκε η νέα μπάρα πλοήγησης η οποία αλλάζει εμφάνιση και περιεχόμενο ανάλογα με το τι κάνουμε. Για παράδειγμα, αν έχουμε ενεργή την πλοήγηση η μπάρα εμφανίζει κουμπιά για την αναπαραγωγή πολυμέσων και τον χειρισμό του τηλεφώνου.

Android Auto

Στην νέα έκδοση άλλαξε ο app launcher ο οποίος μας επιτρέπει πλέον να εναλλάσσουμε εύκολα τις εφαρμογές. Επιπλέον, οι εφαρμογές είναι ταξινομημένες με βάση το ποιες χρησιμοποιούμε πιο συχνά.

Μερικές από τις εφαρμογές θα έχουν το σήμα του Google Assistant στο εικονίδιο τους και όταν πατάμε το εικονίδιο αυτό ο Assistant θα μας δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή.

Android Auto

Πλέον, στο Android Auto προστέθηκε μπάρα ειδοποιήσεων και dark theme. Αν το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε widescreen τότε το UI προσαρμόζεται αυτόματα και δείχνει περισσότερες πληροφορίες.

Android Auto

Η διάθεση της ενημέρωσης έχει αρχίσει ήδη και θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Να σημειώσουμε ότι η ενημέρωση αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για οχήματα που υποστηρίζουν το Android Auto και η smartphone έκδοση δεν θα πάρει τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις.

Android Auto

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος