Παρουσίαση του βιβλίου «Το λυκόφως του Αιγαίου» στην Καρδαμύλη.

Παρουσίαση του βιβλίου  «Το λυκόφως του Αιγαίου»  στην Καρδαμύλη.

Το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Καριζώνη, «Το λυκόφως του Αιγαίου» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή ( 2 Αυγούστου) στις 20.00 μ.μ. στην Καρδαμυλη στην «Αυλή της Γιωργίτσας». Με την συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος – ποιητής, Θανάσης Παντές, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Στο Αιγαίο, του 17ου αιώνας, ο πειρατής Ιωάννης Κάψης γράφει ιστορία στη θάλασσα. Απελευθερώνει τη Μήλο από τον οθωμανικό ζυγό. Στέφεται βασιλιάς, αλλά ένας μεγάλος έρωτας με την κόρη του κυβερνήτη του νησιού σημαδεύει τη ζωή του. Την ίδια περίοδο Δυτικοί και κυρίως Μαλτέζοι πειρατές κατακλύζουν το Αρχιπέλαγος, που αποτελεί πεδίο σύγκρουσης θρησκειών και συμφερόντων. Το Αιγαίο παραμένει το μήλον της έριδος ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.
Ένα μυθιστόρημα εποχής, ένα πανόραμα ιστοριών από τη θρυλική ζωή και τη δράση των Ελλήνων και των ξένων πειρατών. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, στα νησιά του Αιγαίου και στις δοξασίες τους.

Κατερίνα Καριζώνη
Η Κατερίνα Καριζώνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Οικονομικά στο ΑΠΘ και πήρε διδακτορικό στην Οικονομική Ιστορία. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποίηση, παραμύθια και ιστορικές μελέτες, συνολικά τριάντα βιβλία. Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Χίλιες και μία νύχτες των Βαλκανίων και με το βραβείο του περιοδικού Αυλαία για το συνολικό της έργο. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά με κριτικά σημειώματα, μελέτες και λογοτεχνικά κείμενα. Πεζά και ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε βαλκανικές γλώσσες, στα ισπανικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα πολωνικά και τα τουρκικά. Επίσης ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από τον Μιχάλη Γρηγορίου και ερμηνεύτηκαν από τους Σαββίνα Γιαννάτου, Δώρο Δημοσθένους, Καλλιόπη Βέτα και Τάση Χριστογιαννόπουλο. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και του Κύκλου Ποιητών. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Η «Αυλή της Γιωργίτσας» είναι η αυλή ενός παραδοσιακού σπιτιού, στις αρχές της Παλιάς Καρδαμύλης, λίγο πιο πάνω από την κεντρική πλατεία στην Καρδαμύλη.
Είναι μια αυλή με λεμονιές και πολλά λουλούδια, που έχει μεταμορφωθεί από πέρυσι και λειτουργεί σαν πολιτιστικός χώρος. Ένας μικρός χώρος, που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις , από κάθε μορφή τέχνης, μουσική, θέατρο , εργαστήρια, εκθέσεις κλπ.

Πληροφορίες: Σταυρούλα Σπυρέα τηλ. 6942859549

www.ert.gr

Φιλάνθη Λάγιου