Από τις 3 Αυγούστου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Από τις 3 Αυγούστου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Αντίστροφη μέτρηση για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.
Οι προβολές ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθούν στις 4-10 Αυγούστου στο Τζαμί της Ιεράπετρας, ενώ ταυτόχρονες προβολές θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Κρήτης, πριν το φεστιβάλ ανοίξει πανιά για την υπόλοιπη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός φιλοξενεί προβολές που εντάσσονται στην ενότητα «Έρευνα και Καινοτομία». Η είσοδος στις προβολές αυτές είναι ελεύθερη και υπάρχει πρόσβαση για ανθρώπους με αναπηρία.
Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.
Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν στην:
· Ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
· Βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
· Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασία
· Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.
Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Έρευνα και Καινοτομία» συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας.

www.ert.gr

Νεκταρία Μανουσουδάκη