Πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε ορεινούς οικισμούς της Θράκης

Πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε ορεινούς οικισμούς της Θράκης

Κλιμάκιο ιατρών με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη δέχθηκε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Περιφερειάρχη για το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων που θα πραγματοποιήσει στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ορεινούς οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και τη συνεργασία των οικείων Δήμων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από δύο κινητές ιατρικές μονάδες, θα έχουν προληπτικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνουν γυναικολογικές, ακτινολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, μέτρηση οστικής μάζας, μαστογραφία, προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά αναφορικά με προβλήματα ανάπτυξης, διαθλαστικές ανωμαλίες και μαθησιακές δυσκολίες αλλά και ειδικά παιχνίδια για την αξιολόγηση αθλητικών επιδόσεων.

www.ert.gr

Σαμή Καραμπουγιούκογλου