Διάσωση προσφύγων- μεταναστών σε Οινούσσες και Αγία Ελένη

Διάσωση προσφύγων- μεταναστών σε Οινούσσες και Αγία Ελένη

Εξι πρόσφυγες- μετανάστες εντόπισαν πρωινές ώρες της Τρίτης, 30 Ιουλίου 2019, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης ν. Χίου να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Ανάλογο περιστατικό αλλά με 28 πρόσφυγες- μετανάστες σημειώθηκε πρωινές ώρες Δευτέρας, 29/7/19.
Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, από το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

The post Διάσωση προσφύγων- μεταναστών σε Οινούσσες και Αγία Ελένη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb