Διάπλους στη μνήμη του Αγίου Στεφάνου στην Ελάτα Χίου, 1/8

Διάπλους στη μνήμη του Αγίου Στεφάνου στην Ελάτα Χίου, 1/8

Διάπλους ανοικτής θαλάσσης 1 ναυτικού μιλίου από το λιμανάκι της Αγίας Ειρήνης Ελάτας στο νησί του Αγίου Στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα με ώρα εκκίνησης στις 5.30 μ.μ..
Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή το πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου πάνω στην ομώνυμη νησίδα, αφού στις 2 Αυγούστου η εκκλησία μας τιμά την Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Στεφάνου.
Την παραμονή έτσι με βάρκες περνούν στη νησίδα, όπου και μετά τον εσπερινό ακολουθεί πανηγύρι μέχρι τις πρωϊνές ώρες, οπότε και διεξάγεται και η Θεία Λειτουργία.

Την 1η Αυγούστου του 2017 έγινε ο πρώτος κολυμβητικός διάπλους και ήδη φέτος πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά.

Η διαδρομή θα είναι ορισμένη με σημαδούρες κατά μήκος της ακτογραμμής. Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλιστεί με την παρουσία γιατρού, ναυαγοσωστών και την συνοδεία βαρκών καθ’ όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής διαδρομής.

Ο κάθε κολυμβητής, από ηλικία 14 ετών και άνω, συμμετέχει στον διάπλου με απόλυτα προσωπική ευθύνη και έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν την ικανότητα του να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.
Επιτρέπεται η χρήση βατραχοπέδιλων για όσους το επιθυμούν, αλλά δεν θα συγκαταλεχθούν στην γενική κατάταξη των τερματιζόντων.

 

The post Διάπλους στη μνήμη του Αγίου Στεφάνου στην Ελάτα Χίου, 1/8 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb