Άδ. Γεωργιάδης: Μαζί με τα Επιμελητήρια στη μάχη κατά του παρεμπορίου

Το παρεμπόριο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουν οι μακεδονικές επιχειρήσεις λόγω της γειτνιάσεως με χώρες που έχουν εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, ήταν τα θέματα που συζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανο Γεωργιάδη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνη Τσώτσο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

«Είμαι φανατικά υπέρ του επιμελητηριακού θεσμού. Ως μικρομεσαίος επιχειρηματίας, γνωρίζω ότι η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα δεν θα είχε επιβιώσει, ιδιαίτερα την εποχή της κρίσης, χωρίς άξιους ανθρώπους που διαθέτουν τον προσωπικό τους χρόνο στα επιμελητήρια για να μπορέσουν να βοηθήσουν και τους εαυτούς τους αλλά και τους συναδέλφους τους. Άρα, στο πρόσωπό μου τα επιμελητήρια θα έχουν πάντα ένα φίλο και ένα σύμμαχο τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας: «Χάρηκα, γιατί εκτός των θεμιτών αιτημάτων για τον τρόπο λειτουργίας των επιμελητηρίων, κάναμε μια διεξοδική συζήτηση για το νούμερο ένα πρόβλημα του ελληνικού εμπορίου που είναι το παραεμπόριο. Αν δεν αντιμετωπιστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, θα καταστρέψει, όπως καταστρέφει ήδη χιλιάδες τίμιους Έλληνες επαγγελματίες. Και διαβεβαιώ τους προέδρους, ότι θα είμαι στο πλάι τους σε αυτή τη μάχη».

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που συνάντησα τους προέδρους της Μακεδονίας, διότι πράγματι η Ελλάδα χρωστάει στη Μακεδονία ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Μακεδονία έχει πληγεί, διότι λόγω της γειτνιάσεως με χώρες που έχουν εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, έχει αθέμιτο ανταγωνισμό από αυτές τις χώρες. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση κεντρικά για το πώς θα σχεδιάσουμε τις πολιτικές εκείνες, που θα επουλώσουν και θα θεραπεύσουν αυτή την πληγή» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Γεωργιάδης είπε: «Τα επιμελητήρια έχουν πάντα δυνατότητες συνεργασίας με αυτό το υπουργείο, αλλά ειδικά με τον κ. Γεωργιάδη νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Έχουμε ανταλλάξει απόψεις πάνω σε βασικά ζητήματα που απασχολούν, τόσο την επιμελητηριακή κοινότητα, αλλά κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για αυτό παραδόθηκαν και ανάλογες προτάσεις. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια πολύ σωστή κατεύθυνση αντιμετώπισης των κρίσιμων ζητημάτων με ταχύτητα και αξιοπιστία. Σε κάθε περίπτωση, η βόρεια Ελλάδα πρέπει να προσεχθεί και αυτό ειπώθηκε και ήταν συνολικό».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, κ. Τσώτσος ανέφερε: «Ήταν μεγάλη μας χαρά που συναντηθήκαμε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, ο οποίος φαίνεται φίλος του επιχειρείν και νομίζουμε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ήδη, τα τρία επιμελητήρια Πέλλας, Πιερίας και Δράμας που παρευρεθήκαμε σήμερα, καταθέσαμε αιτήματα σχετικά με το ειδικό αναπτυξιακό καθεστώς που ζητάμε για τη βόρεια Ελλάδα, όπως ο υπουργός αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν υποσχεθεί. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα κάνουμε συναντήσεις, για να προχωρήσουμε και στην υλοποίηση του σχεδιασμού».

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε: «Σήμερα, είχαμε μια συνάντηση με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη που πιστεύω ότι δεν θα πάει χαμένη. Βλέπω με πόσο μεγάλη ταχύτητα προσπαθεί το υπουργείο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα και αυτό νομίζω πηγάζει και από το γεγονός ότι και ο ίδιος δεν ήταν γέννημα θρέμμα πολιτικός, ήταν καθαρά ένας επαγγελματίας. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα προβλήματα. Χάρηκα ιδιαίτερα που άκουσα από τον ίδιο τον υπουργό ότι το παραεμπόριο είναι στις βασικές του προτεραιότητες και πιστεύω ότι αυτό θα δώσει μια ενθάρρυνση στη νόμιμη επαγγελματική στέγη και στον κάθε επιχειρηματία που αγωνίζεται για να επιβιώσει. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και είμαι πεπεισμένος ότι θα πάμε καλύτερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση