Week in Review: Xiaomi Mi A3, Snapdragon 855+, Samsung Galaxy Note 10, Asus ROG Phone 2

Techblog.gr

Αυτή την εβδομάδα συνέχισαν να μας απασχολούν τα Samsung Galaxy Note 10, των οποίων πλησιάζει η ημέρα παρουσίασης. Κατά τα άλλα, είδαμε κάποια leaks για τα iPhone 11, τα Google Pixel 4 και τα Honor 9X. Φυσικά, κυκλοφόρησαν νέες συσκευές και υπήρξε λίγη κίνηση από πλευράς Huawei.

Αρχικά, νέα renders των Samsung Galaxy Note 10 μας έδωσαν μια πρώτη γεύση των χρωμάτων, ενώ κάποια άλλα επιβεβαίωσαν τον σχεδιασμό του Samsung Galaxy Note 10+ και του Galaxy Watch Active 2. Παρόλο που τα leaks για τα Note 10 δίνουν και παίρνουν, και μάθαμε ότι το Samsung Galaxy Note 10 5G θα έχει 3 επιλογές αποθηκευτικού χώρου, η Samsung μειώνει τη παραγωγή τους λόγω προβλημάτων με τον εφοδιασμό των SoCs.

Επιπλέον, το Samsung Galaxy Note 10 μάλλον θα έχει τον Snapdragon 855+, τον οποίο ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα η Qualcomm, και από εκεί και πέρα όλες σχεδόν οι κατασκευάστριες δήλωσαν ότι ετοιμάζουν κι από ένα smartphone με αυτόν. Μερικές από αυτές είναι η Asus, με το ROG Phone 2, το οποίο ξεπέρασε σε επιδόσεις το Black Shark 2, η Redmi και η Realme, και η Nubia με το Red Magic 3 Special Edition.

Σε επίπεδο Google Pixel 4, η συσκευή εμφανίστηκε στα χέρια χρήστη σε δημόσιο χώρο, και λίγο αργότερα leak αποκάλυψε τα specs της σειράς. Έπειτα ακολούθησε το Xiaomi Mi A3, για το οποίο κυκλοφορούσαν φήμες, leaks και teasers όλη την εβδομάδα, μέχρι που τελικά η εταιρεία το ανακοίνωσε επίσημα.

Τα τελευταία μεγάλα θέμα της εβδομάδας είναι η Huawei και τα Honor 9X. Από πλευράς Huawei, η εταιρεία έκανε trademark το Harmony OS, ανακοίνωσε ότι το HongMeng OS δεν είναι για smartphones, και παρόλο που ακόμη οι αμερικανικές εταιρείες περιμένουν το ΟΚ, η ίδια πιστεύει ότι θα είναι πλήρως ανεξάρτητη από αμερικάνικες τεχνολογίες μέχρι το τέλος του 2021.

Όσον αφορά τα Honor 9X, teaser αποκάλυψε την πίσω όψη του Pro και λίγο αργότερα όλες οι εκδόσεις εμφανίστηκαν στην ΤΕΝΑΑ. Προς το τέλος της εβδομάδα, κυκλοφόρησαν renders των συσκευών και δείγματα φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, τα οποία εντυπωσιάζουν.

Τέλος, η HTC επανακυκλοφορεί τη σειρά Wildfire με RAM από 2GB και επεξεργαστές Spreadtrum και Helio, το Huawei Mate 30 Pro μάλλον θα έχει κινηματογραφική κάμερα με Cine-Lens και Camera Matrix, και οι Vivo και Oppo αποκάλυψαν την τεχνολογία Dual Wifi Acceleration που επιτρέπει τη σύνδεση σε δύο δίκτυα ταυτόχρονα.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος