Χωρίς παιδίατρο και πάλι  η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

Χωρίς παιδίατρο και πάλι  η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

Στην επικαιρότητα και πάλι ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο στο Νοσοκομείο της Σάμου  και αφορά στην έλειψη παιδιάτρων στην Παιδιατρική κλινική.

Η μοναδική παιδίατρος κα Δήμητρα Λάμπρου,  που έχει αποσπαστεί από το ΚΕΦΥΑΠ αναγκάζεται να καλύπτει μόνη της τις ανάγκες της  παιδιατρικά αλλά και της μαιευτικής κλινικής.

Ωστόσο λόγω ενός σοβαρού  οικογενειακού προβλήματος , αναγκάστηκε  φύγει εκτός Σάμου με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μείνει για άλλη μια φορά  χωρίς παιδίατρο με ότι αυτό συνεπάγεται λόγω των αυξημένων περιστατικών και από το ΚΥΤ της Σάμου.

Ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προκηρύξει δύο θέσεις μόνιμων παιδιάτρων κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον γεγονός που φανερώνει ότι πρέπει να υπάρξουν εκείνα τα κίνητρα που  θα προτρέψουν τους νέους να ταξιδέψουν και να αποδεχτούν τη θέση σε ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου όπως την Σάμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοια περίπτωση πριν από κάποιους μήνες  η παιδιατρική εξυπηρετούνταν από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που εφημέρευαν ενώ  ο παιδίατρος που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη να καλύψει το Νοσοκομείο έστω και προσωρινά. 

 

The post Χωρίς παιδίατρο και πάλι  η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb