Samsung: Μειώνει τη παραγωγή των Galaxy Note 10 λόγο προβλημάτων με τον εφοδιασμό των SoCs

Techblog.gr

Αναμένουμε τη Samsung να ανακοινώσει τη νέα σειρά Note στις 7 Αυγούστου. Ωστόσο σύμφωνα με μία πρόσφατη αναφορά του The Investor η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή των Samsung Galaxy Note 10 εξαιτίας μιας διαρκούς εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Η Samsung προμηθεύεται το 90% των ημιαγωγών από μία ιαπωνική εταιρεία. Λόγο του ότι η Ιαπωνία πρόσφατα επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στη Νότια Κορέα, η εταιρεία δυσκολεύεται να παράγει τα chipsets, και για αυτό θα επιβραδύνει και την παραγωγή των Samsung Galaxy Note 10.

Βέβαια, η Samsung συνήθως κυκλοφορεί διαφορετικά μοντέλα των flagship smartphone της σε Ευρώπη και Αμερική. Η αμερικάνικη έκδοση είναι εξοπλισμένη με Snapdragon επεξεργαστές και η Ευρωπαϊκή χρησιμοποιεί τα SoCs της εταιρείας, Exynos.

Εν μέσω όλων αυτών, εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε πως η εμπορική διαμάχη μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής των Exynos εκδόσεων, του Samsung Galaxy Note 10. Από την άλλη, η The Investor γίνεται πιο συγκεκριμένη και αναφέρει ότι η Samsung θα μειώσει την παραγωγή κατά 10% τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας των συσκευών.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, αν όντως γίνει μείωση στην παραγωγή αποκλειστικά των Exynos εκδόσεων, τότε το ευρωπαϊκό απόθεμα των Samsung Galaxy Note 10 θα είναι μειωμένο κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, και ίσως αυτό οδηγήσει σε αύξηση της αρχικής τους τιμής.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος