OnePlus 7 Pro: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος κατασκευής

Techblog.gr

Η OnePlus αποκάλυψε την έβδομη σειρά smartphone τον Μάιο που αποτελείται από τα OnePlus 7 και OnePlus 7 Pro. Για ακόμη μία φορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η OnePlus ανέβασε την τιμή των smartphone της, φτάνοντας σχεδόν τα 800 ευρώ.

Πολλοί θα αναρωτιέστε όμως ποιο είναι το πραγματικό κόστος αυτών των συσκευών. Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση φέρνει μία φωτογραφία η οποία δημοσιεύτηκε στο κινεζικό Weibo, η οποία αποκαλύπτει το κόστος του OnePlus 7 Pro το οποίο ενσωματώνει 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, το AMOLED panel που αγόρασε η OnePlus από τη Samsung κοστίζει σχεδόν $80 και αποτελεί το ακριβότερο κομμάτι της συσκευής και ακολουθείται από τον Snapdragon 855 ο οποίος κοστίζει $70. Αμέσως μετά ακολουθεί η τριπλή πίσω κύρια κάμερα η οποία κοστίζει $27,29 και αποτελείται από 48MP, 8MP telephoto και 16MP ultra-wide. Το 6GB LPDDR4X RAM chip έχει κόστος $26 ενώ τα 128GB του αποθηκευτικού χώρου κοστίζουν μόλις $20.

Το συνολικό κόστος όλων των εξαρτημάτων φτάνει στα $324.21, σε αυτό όμως δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, σύνδεσης των εξαρτημάτων, πακεταρίσματος, αποστολής και διαφήμισης.

Μήπως τελικά, το κόστος της OnePlus 7 σειράς δικαιολογείται;

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης