Apple Watch: Το Emergency SOS έσωσε χρήστη jet ski από πνιγμό

Techblog.gr

Το Apple Watch έχει αποδεχθεί σωτήριο για μερικούς ανθρώπους και μετράει ήδη αρκετές περιπτώσεις όπου έσωσε τη ζωή κάποιου. Πριν λίγο καιρό, ένα Apple Watch ενημέρωσε τον χρήστη του ότι η καρδιά του χτυπάει περίεργα καθώς αυτό βρισκόταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Αμέσως, ο χρήστης κάλεσε την άμεση βοήθεια η οποία τον βρήκε σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πολίτης από το Σικάγο, δίνει τα εύσημα στο smartwatch του το οποίο τον έσωσε από βέβαιο πνιγμό.

Ο Philip Esho όπως ονομάζεται, οδηγούσε ένα τζετ σκι στη λίμνη Michigan όταν ένα κύμα τον αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα αυτός και το κινητό του να πέσουν μέσα στο νερό. Παρόλο που Esho ζητούσε βοήθεια από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στις τριγύρω βάρκες κανένας δεν μπορούσε να τον ακούσει γιατί τα κύματα τον κρατούσαν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο Esho όμως φορούσε στον καρπό του ένα Apple Watch και κατάφερε να χρησιμοποιήσει άμεσα την Emergency SOS λειτουργία. Γρήγορα πάνω από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό βρέθηκε ένα ελικόπτερο της αστυνομίας του Σικάγου καθώς και αρκετές βάρκες.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης