ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κλιμακώνει την πολιτική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κλιμακώνει την πολιτική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την πολιτική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, πατώντας πάνω στην απάνθρωπη και εκρηκτική κατάσταση που διαμόρφωσαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι αποφάσεις της ΕΕ» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ «για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της ΝΔ στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό».

«Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και το σύνολο των κατασταλτικών πολιτικών της ΕΕ, ο εγκλωβισμός στην Ελλάδα σε κολαστήρια τύπου Μόριας, η αναβάθμιση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής σε ρόλο χωροφύλακα των συνόρων, η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν στον ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπους, είναι το κοινό έδαφος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο προετοιμάζεται η νέα επίθεση στα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, αλλά και του ελληνικού λαού» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας «γι’ αυτό και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην αρμοδιότητα του οποίου μεταφέρθηκαν όλα τα ζητήματα, που αφορούν το προσφυγικό-μεταναστευτικό, μόνο καλά λόγια είχε να πει για την διαχείριση της βαρβαρότητας στη Μόρια από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΚΚΕ, «μέσα κι έξω από τη Βουλή, με τις δυνάμεις του στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες, θα αντιπαλέψει κάθε νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, όπως η ανάλγητη ανάκληση από τον υπουργό Βρούτση της εγκυκλίου που αφορούσε την όποια – ούτως ή άλλως – προβληματική πρόσβαση προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέσω της απόκτησης ΑΜΚΑ» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του Κόμματος.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι το ΚΚΕ «θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στις πολιτικές ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, για να κλείσουν τα άθλια hotspots. Για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους, κόντρα σε Σένγκεν και Δουβλίνο. Για άδειες διαμονής όσων ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, χωρίς παράβολα, εξουθενωτικές προϋποθέσεις και ταλαιπωρία. Για ισότιμα δικαιώματα. Για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του κοινωνικοοικονομικού συστήματος της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που ευθύνονται για τη φτώχεια, τη ζωή χωρίς δικαιώματα, τη μετανάστευση και την προσφυγιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου