Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη

«Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη» διαβεβαιώνει στην πρώτη του συνέντευξη ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο euronews, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι «φιλοδοξία μας είναι να μεταμορφώσουμε την χώρα στην πιο φιλική για τις επιχειρήσεις χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, αμέσως, θα μειώσουμε την φορολογία και θα εξαφανίσουμε την γραφειοκρατία. Θα έχουμε νέο νόμο τον Αύγουστο που θα αλλάζει σχεδόν ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να είναι πολύ εύκολη η επιχειρηματικότητα στην χώρα. Θέλουμε να πούμε σε όλους ότι «αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα και να κάνετε δουλειές, τώρα είναι ώρα να έρθετε στην Ελλάδα»».

Ανάπτυξη: «Πρέπει να ξεκολλήσουμε από το 2%»

Μιλώντας για τον ρόλο που έχει αναλάβει, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι: «το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι πάρα πολύ κρίσιμο, υπό την έννοια ότι ο εθνικός στόχος, όχι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο στόχος της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη να ανέβει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε έναν χρόνο από σήμερα θα τρέχουμε με ρυθμούς άνω του 3,5%-4%».

Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο δύσκολος αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα η Ελλάδα να ξεκολλήσει από την ανάπτυξη της τάξης του 2%. Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη της Κομισιόν για την Ελλάδα για το 2019 βάζει την ανάπτυξη στο 2%, ενώ η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της χώρας την κατεβάζει ακόμα πιο χαμηλά, στο 1%

«Το Ελληνικό ξεκινάει εντός του έτους 100%»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την ανάπτυξη στο Ελληνικό, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ξεκινήσει εντός του 2019. Βάζοντας ένα χρονοδιάγραμμα, ανέφερε ότι οι ΚΥΑ για το Ελληνικό θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Στη συνέχεια, θα γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο, η διανομή και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση για να ξεκινήσουν τα έργα.

«Δεν μας πτοεί ότι πίσω από το Ελληνικό υπάρχουν διαφόρων ειδών συμφέροντα, εμείς λάβαμε εντολή από τον ελληνικό λαό να ξεκινήσει το Ελληνικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μέσα στον Αύγουστο το νομοσχέδιο για ταχύτερη αδειοδότηση επιχειρήσεων – Συνεργασία και με Δραγασάκη

Συνεχίζοντας με το χρονοδιάγραμμα για τους στόχους του Μαξίμου για το υπουργείο του, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι πολύ γρήγορα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων. «Πιστεύω ότι μέσα στον Αύγουστο το τρίτο νομοσχέδιο της κυβερνήσεως Μητσοτάκη θα είναι του υπουργείου Ανάπτυξης και θα έχει όλες εκείνες τις ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος – όπως είπε – βρίσκεται συνεχώς σε διαβουλεύσεις με τα σχετικά επιμελητήρια και ενώσεις.

Δεύτερος στόχος του είναι να επιλυθεί το θέμα των ΒΙΠΕ, καθώς και το ζήτημα των μεγάλων επενδύσεων. Για την επένδυση της Eldorado Gold, ανέφερε ότι την έχει αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης.

Για τους παραπάνω στόχους, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον προκάτοχό του, Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο θα καλέσει σύντομα στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι: «Θα χρησιμοποιήσουμε και τα προσχέδια του νόμου που είχε ετοιμάσει ο κ. Δραγασάκης, στο κομμάτι που εμάς μας εξυπηρετεί και στο οποίο συμφωνούμε. Δε θέλω να ακυρώσω το έργο των προηγουμένων».

Αφήστε μια απάντηση