Κομοτηνή: 14-7-2019 Ειδήσεις

Κομοτηνή: 14-7-2019 Ειδήσεις

Πρωτογενής Τομέας
Δηλώσεις για ζημιές σε καλλιέργειες
Αρχίζει την Δευτέρα η υποβολή δηλώσεων για ζημιές από χαλάζι. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου. Οι πληγέντες παραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις δηλώσεις καλλιέργειας.

 

 

Οδηγίες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ για την κακοκαιρία
Έως και σήμερα το απόγευμα θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις και στην περιοχή της Θράκης.H Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ συνιστά στους πολίτες:
– να μεταβάλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε αυτές να μην συμπέσουν με την αιχμή των καιρικών φαινομένων και να αποφύγουν τις μη επείγουσες μετακινήσεις
– να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
– να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει
– να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους
– να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
– να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)
– να ενημερώνονται τακτικά για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
– να μην αγνοούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Αρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος
Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ότι προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησης και υπογείωσης εναερίων δικτύων θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-07-2019, 1. Από τις 08:00 έως 08:30 στο βορειοανατολικό τμήμα της Κομοτηνής στις περιοχές, Αγίας Βαρβάρας, τέρμα Φιλιππουπόλεως, περιοχή Άλσος πάρκου έως και περιοχή Κολυμβητηρίου. 2. Από τις 08.00 έως 10:00 στη Λεωφόρο Ηρώων, από Αγία Βαρβάρα έως Σοφιδών – Μαλετσίδη. 3. Από 08.00 έως 14.00 στην οδό Εγνατίας, από Λεωφόρο Ηρώων έως Λαέρτου. 4. Από 08.00 έως 14.00 στην οδό Μαρωνείας, από Στίλπωνος Κυριακίδη έως Δ.Πουρνάρα. Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει, μετά την διακοπή να τους ελέγχουν αν περιστρέφονται όπως πριν . Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε συμμερίζεται την ταλαιπωρία του κοινού και ζητά την κατανόησή του.

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις στο Θρυλόριο
Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις στο Θρυλόριο , στις 9.00μ.μ. στην Πλατεία Θρυλορίου θα δοθεί Θεατρική ποντιακή επιθεώρηση του Σάββα Σαλπιγγίδη, σε σκηνοθεσία του ίδιου, με τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου και θα πραγματοποιηθεί το 18ο Συναπάντημα Θρυλοριωτών.

Λιμεναρχείο
Νεκρή χελώνα καρέτα –καρέτα
Μία χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες χθες , στην παραλία Μάνδρας Δήμου Αβδήρων ν.Ξάνθης. Από τη Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Αστυνομικό Δελτίο
Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ
«Η έντονη εγκληματική δραστηριότητα οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και παράτυπων μεταναστών στην περιφέρειά μας και η ηχηρή απάντηση των συναδέλφων μας σε αυτήν, καταδεικνύει αφενός ότι οι αστυνομικοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρ’ όλες τις αντιξοότητες επιδεικνύουν επαγγελματισμό, ζήλο και φιλότιμο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, αφετέρου ότι η γεωγραφική θέση της ακριτικής μας Περιφέρειά μας, επιτάσσει την ενίσχυση των Υπηρεσιών της με αστυνομικό προσωπικό, αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Αν. Μα.Θρ. και σημειώνεται « επ’ ουδενί την αποδυνάμωσή της, όπως συνέβη με τη σημερινή διαταγή λήξης απόσπασης-προσωρινής μετακίνησης 63 αστυνομικών που υπηρετούσαν σε Υπηρεσίες Ασφάλειας, Συνοριακής Φύλαξης και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.»
Εξιχνιάστηκαν κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος

ΣΚΑΪ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος, που διαπράχθηκαν τον τρέχοντα μήνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 34 ετών. Ο 34χρονος δράστης συνελήφθη, χθες το βράδυ, κατηγορούμενος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, σε χωριό της Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 34χρονο. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι: Ο 34χρονος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης Για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 8-7-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης . Οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκουν σε άλλο όχημα για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 3-7-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης

Αθλητικά
Mε τον Τζόρνταν Φόσερ ενισχύθηκε στη γραμμή κρούσης της η Ξάνθη.
Mε τον Τζόρνταν Φόσερ ενισχύθηκε στη γραμμή κρούσης της η Ξάνθη .Πιο συγκεκριμένα, οι Ακρίτες ήρθαν σε συμφωνία με τον 27χρονο Γάλλο -με καταγωγή από την Αλγερία- επιθετικό, και την Πέμπτη ανακοίνωσαν κι επίσημα την απόκτησή του. Την περασμένη σεζόν ο Φόσερ αγωνίστηκε στην γαλλική Ρεντ Σταρ, έχοντας μαζί της σε 22 εμφανίσεις πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου