Xiaomi Mi 9: Χάρη στους testers πήραμε μία γεύση από το MIUI Android Q [βίντεο+εικόνες]

Techblog.gr

https:/-/youtu.be/vr1J-Hfj4P4

Η Xiaomi άνοιξε πρόσφατα το πρόγραμμα δοκιμών της closed beta του MIUI Android Q. Οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιούνται στο Xiaomi Mi 9 και συμμετέχουν μόλις 400 χρήστες. Χάρη στο πρόγραμμα διέρρευσαν μερικές εικόνες από τη νέα έκδοση του Android Q με το skin του MIUI 10.

Συνολικά το περιβάλλον χρήστη δεν διαφέρει και πολύ, και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού δεν βασίζεται στο MIUI 11, όπως αρχικά είχε υποσχεθεί η εταιρεία. Όπως και να έχει, στο όλο σκηνικό υπάρχει ένα νέος ή τουλάχιστον αναβαθμισμένος launcher.

Επιπλέον, η νέα έκδοση έχει μία εφαρμογή παρακολούθησης του συστήματος, που ονομάζεται “Screen Time” και είναι εμπνευσμένη από το Google Digital Wellbeing.

Η παραπάνω εφαρμογή δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από το Digital Wellbeing της Google, γι’ αυτό θα εξετάσουμε λίγο τις αλλαγές στον launcher του MIUI.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές που παρατηρούμε είναι η μετακίνηση της μπάρας αναζήτησης στο κάτω μέρος της οθόνη, νέο format στα εικονίδια και η γραμματοσειρά δείχνει να είναι διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Επιπλέον, υπάρχει νέα μενού, τα οποία εμφανίζονται όταν ο χρήστης κάνει swipe προς τα δεξιά ή προς τα πάνω.

Πέρα από τα παραπάνω, η νέα ROM κουβαλάει όλα τα χαρακτηριστικά του Android Q, όπως τα εξελιγμένα permissions, η τροποποίηση των εικονιδίων, η αλλαγή χρώματος στο περιβάλλον, ακόμη και το dark theme σε όλη την έκταση του UI.

Δυστυχώς, η MIUI Android Q Beta κουβαλάει και όλα τα bug της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού της Google. Βέβαια, πρόκειται για closed beta πρόγραμμα με μόλις 400 άτομα, οπότε οι testers έχουν να προσφέρουν τόνους από πολύτιμο feedback.

Εμείς δεν είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα δοκιμών. Αν είστε κάτοχος ενός Xiaomi Mi 9 και συμμετέχετε στο closed beta πρόγραμμα του MIUI Android Q πείτε ας στα σχόλια τη γνώμη σας για όσα έχουν δει τα μάτια σας μέχρι τώρα.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος