Εντυπωσιασμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού στη Λέσβο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Εντυπωσιασμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού στη Λέσβο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Εντυπωσιασμένος από τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού από τις υπηρεσίες της Λέσβου έμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  , στην επίσκεψή του σήμερα στο νησί λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του όπου το Υπουργείο του ανέλαβε και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η σημερινή μου παρουσία έχει ένα και μοναδικό σκοπο , την ενημέρωση. Αυτό το οποίο με εντυπωσίασε είναι η υπευθυνότητα, η σεμνότητα και η πληρότητα με την οποία οι εκφραστες της τοπικής κοινωνίας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μεταναστευτικό ζλητημα στο νησί αλλά και την θετική εντύπωση από την πληρότητα με την οποία ανριμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό στο νησί.

Το πρωί επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποήσης της Μόριας όπου σήμερα φιλοξενούνται 6.100 πρόσφυγες και μετανάστες από τους οποίους οι 3.200 έχουν στα χέρια τους τα χαρτιά που τους επιτρέπουν να φύγουν από το νησί αν βρεθούν θέσεις στην ηπειρωτική χώρα. Ενημερώθηκε από τον διοικητή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλμπακάκη ενώ επισκέφθηκε και  τον «ελαιώνα» τη δομή που λειτουργεί έξω από το κέντρο της Μόριας καθώς η δομή δε  μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 3.500 άτομα.

Στη συνέχεια μετέβη στο δημοτικό κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ όπου και εκεί ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου. Πρόκειται για πρότυπη δομή φιλοξενίας,, με 1200 φιλοξενούμενους, και τα μισά να είναι παιδιά.

Ακολούθησε κλειστή σύσκεψη με τους φορείς που διαχειρίζονται το προσφυγικό στο νησί ( αστυνομία, στρατό, λιμενικό, ύπατη , διοικητές των κέντρων) καθώς και τους αυτοδιοικητικούς , νυν και αυτούς που αναλαμβάνουν από την 1η του Σεπτέμβρη.

Ο κύριος Χρυσοχοίδης εντός της σύσκεψης εξήρε τις υπηρεσίες για τον τρόπο που διαπίστωσε ότι χειρίζονται το προσφυγικό στο νησί και ιδιαίτερα τον διοικητή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλμπακάκη για τον τρόπο που διοικεί το κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες διατύπωσε την πρόθεση γρήγορης αποσυμφόρησης του νησιού και ενημέρωσε ότι σκοπός της σημερινής επίσκεψης είναι για να ενημερωθεί .

 

 

The post Εντυπωσιασμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού στη Λέσβο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb