ΔΟΕ: Ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

ΔΟΕ: Ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Διαδικασία «διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου» ζητάει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στα πλαίσια αυτά ζητάει να πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και την υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη : «Δεχτείτε τις ειλικρινείς ευχές μας για επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία πρόσφατα αναλάβατε προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα με τις ευχές μας, καταθέτουμε αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμισή των λειτουργών της, η αδιοριστία που μαστίζει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, η εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, είναι μερικά μόνο από τα φλέγοντα θέματα που απαιτούν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις».

Τέλος, η ομοσπονδία επισημαίνει πως: «Έχουν συσσωρευτεί, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά προβλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, εγκαινιάζοντας μια διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση