Υιοθέτησαν την πρόταση των εργαζομένων

Υιοθέτησαν την πρόταση των εργαζομένων

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου υιοθέτησε κατά πλειοψηφία την πρόταση των εργαζομένων στον ενιαίο Δήμο  για το πώς θα μοιραστεί το προσωπικό στους νέους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. 

Συγκεκριμένα  υπήρξαν δύο προτάσεις . 

Σύμφωνα με την πρώτη προτείνεται  η κατανομή του προσωπικού να γίνει με βάση των δηλώσεων που έκανε το προσωπικό και επιθυμεί να τοποθετηθεί. Σύμφωνα με τις αιτήσεις των υπαλλήλων  99 άτομα θα μετακινηθούν στη Δυτική Σάμο και 211 στην Ανατολική. 

Η δεύτερη πρόταση ήταν της Λαϊκής Συσπέιρωσης σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών είτε προσωρινά είτε μόνιμα και οι εργαζόμενοι να τοποθετηθούν σύμφωνα με τις αιτήσεις  τους, άμεσα και να καταγραφούν οι ανάγκες των δύο Δήμων με βάση τους Κανονισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας και να γίνουν άμεσες τοποθετήσεις μόνιμου προσωπικού. Οι όποιες προσωρινές αποσπάσεις να γίνουν με πρόβλεψη αποζημιώσεων.

Η πρώτη πρόταση έλαβε 13 ψήφους και η δεύτερη 5  ψήφους ενώ 4 ψήφισαν παρόν και ένας ΟΧΙ. 

 

Εξάλλου το οργανόγραμμα των δύο νέων δήμων πέρασε ομόφωνα.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα οργανογράμματα προσωπικού προβλέπονται 200 για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 120 για τον Δήμο Δυτικής Σάμου. Σύμφωνα με τις αιτήσεις που ζητήθηκαν από τους εργαζόμενους για το που επιθυμούν να εργαστούν, οι επιθυμίες είναι 211 στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και 99 άτομα στο Δήμο Δυτικής Σάμου. Συνεπώς το πρόβλημα δημιουργείται για τον Δήμο Δυτικής Σάμου, όπου σύμφωνα με τις αιτήσεις εμφανίζεται να υστερεί σε 21 υπαλλήλους σύμφωνα με το προβλεπόμενο οργανόγραμμα. Και οι ελλείψεις αυτές αφορούν σε προσωπικό που στελεχώνουν τομείς όπως το Διοικητικό, Τεχνικό, Οικονομικό, Δόμησης, Πρόνοιας.

Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διήρκησε 4 περίπου ώρες ώστε να τοποθετηθούν σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (παρέστησαν 23 από 33). Τοποθετήθηκαν επίσης οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Στάντζος και Αλέξανδρος Λυμπέρης, όπως επίσης και εκπρόσωποι των εργαζομένων.

 

 

Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης δήλωσε ότι χρειάζεται ο δήμος οικονομική ενίσχυση. «Δεν περίμενα αυτήν την προχειρότητα στη διάσπαση των δύο Δήμων. Η λογική της αναλογικότητας δεν είναι σοβαρή. Κάποιες υπηρεσίες ας είναι από κοινού. Όμως μου λένε ότι πρέπει να είναι αυτοτελείς. Ο Δήμος Δυτικής Σάμου δεν μπορεί να παραμείνει κουτσός. Δεν μπορεί να μείνει ανάπηρος. Αν δεν μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος με το απαραίτητο προσωπικό θα προσφύγω στην ΑΔΑ. Σέβομαι τους εργαζομένους. Εκπροσωπώ 12.600 ανθρώπους. Θα περιμένω να δω τι θα γίνει, αλλά θα προασπίσω και τα συμφέροντα του Δήμου μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο νέος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος κατέθεσε σχετικό υπόμνημα σχετικά με την ποσοστιαία κατανομή του προσωπικού μεταξύ των νέων δήμων. «Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ο νεοσύστατος δήμος Ανατολικής Σάμου με πληθυσμό 20.500 κατοίκων (έναντι 12.464 κατοίκων στο δήμο δυτικής Σάμου), είναι Δήμος πρωτεύουσας του νομού ο οποίος διαθέτει: τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες και τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις του νομού λόγω των τουριστικών περιοχών Πυθαγορείου Κοκκαρίου ,δύο πύλες εισόδου (Βαθύ – Πυθαγόρειο) και τρία λιμάνια, Μαρίνα ελλιμενισμού 235 τουριστικών σκαφών με σύγχρονη υποδομή και υπηρεσίες, τη μοναδική εγκατάσταση ΟΕΔΑ ΧΥΤΑ που έχει το νησί κ.α»

Κάτι που επίσης αξίζει ν’ αναφερθεί, είναι η αναφορά που έγινε πολλές φορές, ότι η διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Σάμου σε δύο Δήμους, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη προχειρότητα και πολύ γρήγορα.

 

The post Υιοθέτησαν την πρόταση των εργαζομένων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb

Αφήστε μια απάντηση