Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περί επιστροφής «μαξιλαριού» και πιστοληπτικής γραμμής

Φωτιά άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ, και συγκεκριμένα του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου και του κ. Χάρη Θεοχάρη, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει το «μαξιλάρι ασφαλείας» και θα ζητήσει να πάρει πιστοληπτική γραμμή, επιστρέφοντας τον χρόνο στον περσινό Αύγουστο και επαναφέροντας την έντονη συζήτηση που διεξαγόταν πριν τη λήξη του τρίτου μνημονίου, με τη ΝΔ να απορρίπτει την κυβερνητική «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο και να υποστηρίζει με πάθος τη λήψη πιστοληπτικής γραμμής.

Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να εγκαλέσει την ΝΔ για «νέο μνημόνιο» και αποκάλυψη των κρυφών σχεδίων της.

Τα πυρά Τσίπρα και Τσακαλώτου αντικρούει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη διαψεύδοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

Ειδικότερα, τα πρώτα πυρά εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, με ανακοίνωσή του στην οποία ειρωνεύεται τη ΝΔ ότι τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές μάλλον δεν έχει ακόμη καταλάβει τι είναι και ποια χρησιμότητα έχει το «μαξιλάρι ασφαλείας» αλλά κυρίως το γεγονός ότι «πιστοληπτική γραμμή» σημαίνει νέο μνημόνιο. Την κατηγορεί δε για έλλειψη σαφήνειας και ειλικρίνειας στο πρόγραμμα της.

Τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλώντας ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν θέλει πιστοληπτική γραμμή στήριξης και νέο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αφήνουν ανοικτή την κερκόπορτα να γυρίσουμε πίσω», προς επίρρωση του επιχειρήματος που συχνά επικαλείται ο κ. Τσίπρας ότι μόνο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται το τέλος των μνημονίων.

Παραπέμποντας σε πρωινές δηλώσεις του υποψηφίου της ΝΔ, κ. Παπαδημητρίου ο πρωθυπουργός μας είπε: «μας είπε σήμερα ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να πάρει αυτά τα λεφτά (σ.σ. από το μαξιλάρι της ρευστότητας) για να τα δώσει στις τράπεζες και ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να οδηγηθεί η χώρα σε γραμμή προληπτικής στήριξης, κάτι που εμείς αποφύγαμε με μάχη όταν επέμενε ο κ. Στουρνάρας».

«Το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων αρχίζει να αποκαλύπτεται σιγά σιγά», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει νέο μνημόνιο.

««Έχω μπροστά το πρόγραμμά μας και θυμάμαι πολύ καλά ό,τι έχει πει ο Κ.Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αφήστε μια απάντηση