ΣΕΒ: «Να επενδύσουμε στην Ελλάδα των άξιων και των αξιών»

Στη φετινή Γενική του Συνέλευση ο  ΣΕΒ  άνοιξε ένα παράθυρο  στην Ελλάδα του Αύριο, της άλλης Ελλάδας που κτίζεται με πολύτιμο υλικό την επένδυση στην Ελλάδα των άξιων και των αξιών. Σε μια συζήτηση που προκάλεσε και γοήτευσε το κοινό, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταξύ του Ομότιμου  Καθηγητή ΕΜΠ και σπουδαίου Έλληνα διανοητή Θεοδόση Τάσιου με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα, στην οποία παρενέβη και η μαθήτρια Μαρία Κοκάλα, Τελειόφοιτος Λυκείου, Υπότροφος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Γιατί  τον  πλούτο του παρόντος και κυρίως του μέλλοντος θα τον εγγυάται πλέον μόνο η καινοτομία και η κοινωνική δικαιοσύνη ως προϋπόθεση της εσωτερικής συνοχής. Αυτός είναι ο δρόμος για να φέρουμε το αύριο σήμερα. Ήθος, άξιοι άνθρωποι και αξίες, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, γνώση και καινοτομία για την παραγωγή και δίκαιη διανομή του πλούτου.

Γιατί το «να επενδύσουμε στην Ελλάδα των άξιων και των αξιών» δεν είναι ένα σύνθημα, είναι η αποστολή του παρόντος και του μέλλοντος. Είναι ένα μήνυμα και ταυτόχρονα ένα κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες, πως υπάρχει η Ελλάδα της σκληρής δουλειάς και της προκοπής, η Ελλάδα που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει ένα καλύτερο αύριο, η Ελλάδα, που κάθε πολίτης του κόσμου θα θέλει να επισκεφθεί, να ζήσει και να επενδύσει.

Ο Θεοδόσης Τάσιος παραχώρησε συνέντευξη και στο One Channel η οποία θα μεταδοθεί τις επόμενες ημέρες και αναφέρεται στο ήθος, στον πλούτο, στην ανάπτυξη, στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ότι το ήθος παράγει πλούτο;» Θεοδόσης Τάσιος στη Γενική Συνέλευση ΣΕΒ 2019

Δεν είμαστε πολύ έτοιμοι όμως.  Το ψέμα είναι μια βαθύτατα αντιλαϊκή φιλολαϊκότητα.  Παραμένουμε μακριά όμως ως προς τη σημαντικότητα των αξιών στην παραγωγή πλούτου.  Η ουσία είναι να δημιουργήσουμε μια εσωτερική αντίληψη για την αξία των αξιών. Μόνο το  10% των συμπολιτών μας θεωρεί ως σπουδαία αξία το σεβασμό του διπλανού μας.

«Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα είναι η αντίσταση στους απατεώνες»

Θ.Φέσσας: «Βέβαια και εμείς οι επιχειρηματίες δεν είμαστε άγιοι. Έχουμε παραδείγματα εταιριών και επιχειρηματιών που κάθε άλλο παρά ήθος έχουν που έχουν όμως πλούτο.

Θ. Τάσιος: Η έλλειψη ήθους είναι ένα καθολικό πρόβλημα αλλά δεν είναι ο κανόνας. Βασική συνέπεια της έλλειψης ήθους είναι η έλλειψη διάρκειας. Ακόμη και οι ταχυδακτυλουργοί δεν μπορούν να ανατρέψουν τους νόμους της Φύσης.

«Από την καινοτομία, θα φάει ψωμί ο λαός μας» – Θ. Τάσιος

Δεν παράγουν πλούτο όμως μόνο οι αξίες και το ήθος.  Σήμερα πλέον των γνωστών τριών βασικών συντελεστών παραγωγής προστέθηκε ένας τέταρτος  –η καινοτομία. Έτσι, εξελίχθηκαν οικονομίες όπως της Ινδίας ή της Κίνας. Πρέπει να το δούμε και εμείς. Ζούμε σε μια επανάσταση όπου από την καινοτομία θα έρθει ο πλούτος. Για αυτό και η παιδεία δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις σε ύλη και προσπάθεια.

Ολόκληρη η συζήτηση της εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στον σύνδεσμο:

Αφήστε μια απάντηση