Κομοτηνή:30-6-2019 Ειδήσεις

Κομοτηνή:30-6-2019 Ειδήσεις

ΟΑΕΔ
Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ αναμένονται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα για  11.580 ανέργους
Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ αναμένονται να ξεκινήσουν τις επόμενο διάστημα που αφορούν συνολικά 11.580 ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού. Ειδικότερα:Τη επόμενη Δευτέρα 1 Ιουλίου ή την Τρίτη 2 Ιουλίου αναμένεται να βγει στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους, ηλικίας 18-66 ετών μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι άνεργοι θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και δεύτερο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Πολιτική
Στήριξη της καπνοκαλλιέργειας
Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της καπνοκαλλιέργειας στην περιοχή της Ροδόπης τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου συνεχίζοντας τις επαφές τους με τους καπνοκαλλιεργητές της περιοχής. Αναφερόμενος δε στο Φράγμα του Ιασίου σημείωσε πως πρόκειται για «Βασικό έργο υποδομής του αγροτικού τομέα που θα δώσει ανάσα στους παραγωγούς, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής.»
Επισκέψεις στα χωριά του ορεινού όγκου
Τα χωριά του ορεινού όγκου Άνω Βρυσίνη, Μυρτίσκη, Οργάνη επισκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης, η κα Βούλα Ελευθεριάδου. «Η απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας των χωραφιών τους θα είναι βασικό μέλημά μου την επόμενη μέρα» υποσχέθηκε σημειώνοντας πως «Η άρση της απομόνωσης θα είναι το μεγάλο στοίχημα.»
Περιοδεία σε χωριά συνάντηση με τον Μουφτή
Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Πτέραρχος Κώστας Ιατρίδης περιόδευσε στον Ίασμο επισκεπτόμενος τα καταστήματα, τα καφενεία και τη λαϊκή αγορά του Ιάσμου άκουσε τους πολίτες για τα σοβαρά παράπονα όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Ακολούθως, ο κ. Ιατρίδης, επισκέφθηκε το Μουφτή Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ. Στη συνέχεια, ο Πτέραρχος Ιατρίδης επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συγκεκριμένα το εργοστάσιο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης που παρασκευάζει τη μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ. Επισκέφθηκε επίσης το Ν. Σιδηροχώρι και συμμετείχε το βράδυ στο παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι του Αθλητικού Ομίλου Αρσακείου, στο σχολείο του Αρσακείου.
Πολιτισμός
Έκθεση ζωγραφικής
Η έκθεση του Ξανθιώτη ζωγράφου/ποιητή Γιώργου Καδήρογλου με τίτλο, «Η άνιστι χροιά της Άνοιξης» που πραγματοποιείται στους χώρους του A for Art | Design Hotel στον Λιμένα Θάσου, παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου κατόπιν απαίτησης του εικαστικού κοινού.
Ετήσια Μουσικοχορευτική Εκδήλωση
Ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, διοργανώνει την ετήσια Μουσικοχορευτική Εκδήλωση την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στο Υπαίθριο Θέατρο Σαπών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι συντελεστές της παράστασης, θα κάνουν μια μικρή αναπαράσταση του γάμου της Λίτσασας της Νικόπολης, όπως αυτή καταγράφηκε, κατόπιν έρευνας του Συλλόγου σε συγχωριανούς. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι χορευτικές μας ομάδες θα παρουσιάσουν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, αποχαιρετώντας την χορευτική σεζόν 2018-2019, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τον χορό τον Σεπτέμβριο.
11ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής
«Η Ξάνθη αφουγκράζεται ήχους της ανατολής» είναι ο τίτλος του 11ου Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής, που διοργανώνει η ΦΕΞ. Εξαιρετικές μουσικές σε πανέμορφους χώρους. Συναυλίες, εργαστήρια, αφηγήσεις και αφιερώματα. Το φεστιβάλ ανατολικής μουσικής οργανώνει το πρόγραμμα του, με πλήθος εκδηλώσεων κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ραδιοφωνικά αφιερώματα, διαλέξεις, παραστάσεις και σεμινάρια τα οποία αναδεικνύουν την μακραίωνη συγγένεια των μουσικών παραδόσεων του τόπου μας με τις μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου. Εξαιρετικοί δημιουργοί και δεξιοτέχνες της Ανατολικής Μουσικής.

Αθλητικά
Επέστρεψε ο Σωτήρης Κεχαγιάς
Η διοίκηση του Πανθρακικού ανακοίνωσε την επιστροφή ενός δικού της παιδιού, του τερματοφύλακα Σωτήρη Κεχαγιά. Ο 23χρονος τερματοφύλακας παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παραστάσεις από Εθνικές κατηγορίες έχοντας 58 συμμετοχές στην Γ Εθνική αγωνιζόμενος στην ΑΕ Φαρκαδόνας, στον Φωκικό και τον ΑΟ Καβάλας. Αποτελεί προϊόν της ακαδημίας του Πανθρακικού έχοντας αγωνιστεί με την φανέλα της ομάδας Κ15, Κ17 και Κ20 και στην ουσία επιστρέφει στο «σπίτι» του.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου