Καταγγέλλουν την υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής

Καταγγέλλουν την υποστελέχωση  της παιδιατρικής κλινικής

Σε νέα καταγγελία προέβη ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κατά της  κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, της διοίκησης της 2ης Υ.Π.Ε. , της διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου και της πολιτικής τους η οποία αναφέρει πως είναι ολόιδια με την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ειδικά μικρών παιδιών και θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

“Επί επτά μήνες  επείγοντα και τακτικά περιστατικά της παιδιατρικής και  μαιευτικής κλινικής καλύπτονται μόνο από μία παιδίατρο, η οποία είναι μετακινημένη από το Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. όπου εκεί είναι η οργανική της θέση, αφήνοντας στην τύχη τους τα παιδιά που προσέρχονται στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π.

Σε περίπτωση απουσία της παιδιάτρου με αναρρωτική άδεια ή με ρεπό, γονείς νεογέννητων μπαίνουν στη διαδικασία να βρουν ιδιώτη γιατρό και σε πολλές περιπτώσεις να τον πληρώσουν οι ίδιοι, προκειμένου να παραστεί στη γέννηση του παιδιού τους και για την πρώτη ιατρική εξέταση.

Ύστερα από ενάμιση χρόνο που οφείλει η υπηρεσία κανονική άδεια στη συγκεκριμένη παιδίατρο, της χορηγείσαι λίγες ημέρες ανάπαυσης (ρεπό), ενώ την επόμενη μέρα  την ανακάλεσε γραπτώς με δικαστικό επιμελητή και της ζητάει παράλληλα να αιτιολογήσει την απουσία της.  

Η διοίκηση του Νοσοκομείου συστηματικά ασκεί κατάχρηση εξουσίας και έχει καταστρατηγήσει την εργατική νομοθεσία και όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει ακόμα απομείνει, , ενώ οι χειρισμοί της, η άσκηση πιέσεων σε άλλες ιατρικές ειδικότητες για κάλυψη παιδιατρικών περιστατικών είναι παράνομη και απαράδεκτη. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αρκείται στο να πηγαινοέρχεται στα γραφεία των εισαγγελικών αρχών, πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο καλύπτει τα νότα της.

Σοβαρές ευθύνες φέρει και η διορισμένη από την κυβέρνηση  διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. και ιδιαίτερα της διοικήτριας κα Όλγας Ιορδανίδου, που δεν φρόντισε όχι μόνο το αυτονόητο, δηλαδή να στελεχώσει την παιδιατρική κλινική, αλλά ούτε να μετακινήσει παιδίατρο από άλλο κέντρο υγείας ή Νοσοκομείο της Περιφέρειας, ώστε να λάβει η παιδίατρος του Νοσοκομείου Σάμου ολιγοήμερη κανονική άδεια ή ρεπό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το σαμιακό λαό να βγάλει συμπεράσματα από τέτοιου είδους πολιτικές που ασκούνται και στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας. 

Να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής και όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου. Να επιστρέψει η παιδίατρος στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. που είναι απαραίτητη”, αναφέρει ο Σύλλογος.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της διοίκησης  του Νοσοκομείου η οποία έκανε λόγο για άσκηση συστηματικής, καταχρηστικής και αυθαίρετης    κινδυνολογίας, παραπληροφόρησης και απόκρυψης ολόκληρης της πραγματικότητας.

  «Η όντως μοναδική παιδίατρος του Νοσοκομείου μας δικαιούται την όποια ανάπαυση από την εργασία της, αλλά όταν οι αντικειμενικές περιστάσεις το επιβάλλουν, αυτή έπεται της κοινωνικής ανάγκης. Άλλωστε, είναι προϊσταμένη της Παιδιατρικής Κλινικής και  για την προσφερόμενη επιπλέον εργασία της αμείβεται κανονικά και κατ΄ εξαίρεση» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης.

 

The post Καταγγέλλουν την υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb