Αντιδράσεις για το σχολιασμό του θανάτου της νοσηλεύτριας από την Athens Voice (video)

Αντιδράσεις για το σχολιασμό του θανάτου της νοσηλεύτριας από την Athens Voice (video)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε σχόλιο της Athens Voice για το θάνατο της αποκλειστικής νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε πως: «Η σημερινή ανάρτηση της Athens Voice (official) που λοιδωρεί μια νεκρή μετανάστρια- καταδεικνύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο που μας απειλεί: τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Αυτό είναι τελικά το σημείο συνάντησης του ρατσισμού, του σεξισμού και της ταξικής υπεροψίας. Και με αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαλόγου.

Πριν λίγες μέρες είχα δεχτεί την πρόταση να παραχωρήσω μια συνέντευξη στην Athens Voice παρότι ο λόγος της συχνά είναι εξαιρετικά κατεδαφιστικός έναντι της κυβέρνησης. Προφανώς μετά τα σημερινά, ακύρωσα την συνέντευξη. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Γιατί εδώ δεν πρόκειται για πολιτική διαφωνία. Εδώ πρόκειται για απανθρωπιά».

H απάντηση της Athens Voice

«Παρά τις προθέσεις μας το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας. Άρα ήταν άστοχο και για αυτό αποσύρθηκε και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον εξηγήσαμε τώρα το πραγματικό του νόημα. Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες. Πήραμε ένα μάθημα, ας γίνει μάθημα για όλους», καταλήγει η Athens Voice.

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος