Ελεύθερες από τη ρωσική «φυλακή των κητών» 8 φάλαινες 

Περίπου 100 φάλαινες είναι «φυλακισμένες» στο καταφύγιο θαλάσσιων θηλαστικών στο Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής

Οι πρώτες από τις 100 όρκες και φάλαινες μπελούγκα που κρατούνταν στην λεγόμενη «φυλακή των κητών», στο καταφύγιο θαλάσσιων θηλαστικών στο Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής, στον Κόλπο Σρένταγια, απελευθερώθηκαν σήμερα στον ωκεανό, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Εθνικό Επιστημονικο-ερευνητικό Ινστιτούτο Αλιείας και Ωκεανογραφίας,

Οι 8 φάλαινες είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες στο ακρωτήριο Περόφσκι στην περιοχή Χαμπάροφσκ. Η μεταφοράς τους διήρκεσε έξι μέρες, καθώς διάνυσαν μια διαδρομή 1.800 χιλιομέτρων, όσο είναι δηλαδή το μήκος της διαδρομής από τον Κόλπο Σρένταγια έως το ακρωτήριο Περόφσκι.

«Δύο όρκες και έξη φάλαινες μπελούγκα επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Προτού τις απελευθερώσουν, στα θηλαστικά τοποθετήθηκαν  πομποί που εκπέμπουν δορυφορικά σήματα και δίνουν την δυνατότητα στους επιστήμονες να παρακολουθούν τις μετακινήσεις τους και να συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά τους». δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ινστιτούτου Αλεξέι Σμαρόντοφ.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, οι όρκες είχαν έναν εκνευρισμό που ήταν αναμενόμενος, με αποτέλεσμα για μερικές ώρες να παραμένουν κοντά την ακτή ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την έξοδο του κόλπου της Σαχαλίνης.

Μετά το μεσημέρι απελευθερώθηκαν και οι φάλαινες μπελούγκα, οι οποίες κατευθύνθηκαν αμέσως προς την ανοιχτή θάλασσα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση