Ο γύρος της Γαλλίας του TV5MONDE

Μια ευχάριστη πολιτιστική échappée στην καρδιά κάθε περιοχής της Γαλλίας.

Με αφορμή τον Γύρο της Γαλλίας 2019 (7 – 28 Ιουλίου), το TV5MONDE εξερευνά κάθε μητρόπολη μέσω γευστικών αποδράσεων, ιστορικών περιπάτων και μοναδικών συναντήσεων.

ÉCHAPPÉES BELLES : Αποδράσεις στις Φλάνδρες

1η Ιουλίου, 22:00

Ένας τόπος όπου τίποτα δεν θυμίζει άλλο μέρος.

Εκδρομή στη Βόρεια Γαλλία, από τα βελγικά σύνορα έως το Καλαί, από τη Δουνκέρκη έως την Αρμαντιέρ. Η Φλάνδρα, κάπως άγνωστη ακόμα, διαθέτει αξιοσημείωτη και ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά, με παραδοσιακά παιχνίδια και άσκαυλο, μπύρα, μύλους και « πολύχρωμους » κατοίκους !

> τρέιλερ

ÉCHAPPÉES BELLES : Λευκή μαγεία στο ελβετικό Ζουρά

8 Ιουλίου, 22:00

Στο ελβετικό Ζουρά όλα μοιάζουν λευκά.

Με τις λίμνες, το βουνό και τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της, συχνά καλυμμένα από ένα εντυπωσιακό πέπλο χιονιού, η περιοχή Ζουρά και Τρεις Λίμνες είναι ένα μικρό ελβετικό διαμάντι. Σοκολατοποιΐα, Ωρολογοποιία, Σκυλιά-οδηγοί για έλκηθρα : αυτός ο γεμάτος μύθους και παραδόσεις τόπος αποτελεί μια πραγματική κοιτίδα τεχνογνωσίας των προγόνων…

ÉCHAPPÉES BELLES : Weekend στα Μέσα Πυρηναία και την Τουλούζη

15 Ιουλίου, 22:00

Υπάρχει και η ντόλτσε βίτα της Τουλούζης.

Πρόκειται για μία πόλη στραμμένη στο μέλλον, η οποία όμως παραμένει εξίσου δεμένη με την παράδοση. Από το καλοδιατηρημένο ιστορικό της κέντρο μέχρι τη γαστρονομία της, περνώντας από τον διάσημο ποταμό της, Γαρούνα, η ροζ πόλη σας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της…

ÉCHAPPÉES BELLES : Ο δρόμος των Γκραντ Αλπ

22 Ιουλίου, 22:00

Ανακαλύψτε ένα μυθικό πέρασμα του Γύρου της Γαλλίας.

Μία αξεπέραστη περιήγηση για όσους λατρεύουν το βουνό, τόσο για τα καταπληκτικά ορεινά πανοράματά της, όσο και για τα γραφικά χωριά της. Με τα 17.000 μέτρα θετικού κέρδους ανύψωσης, τα 16 ορεινά περάσματα, τα 700 χιλιόμετρα συνεχόμενων στροφών, ο δρόμος των Γκραντ Αλπ αντιπροσωπεύει κάποια από τα μυθικά ετάπ του Γύρου της Γαλλίας.

Εξάγωνο

Τις Κυριακές στις 20:30 από τις 7 Ιουλίου

Ένα αληθινό road trip στην καρδιά της γαλλικής ιστορίας.

Περιηγηθείτε στους δρόμους της Γαλλίας και βυθιστείτε στην ιστορία της… Κάθε αιώνας αποκαλύπτει τις πόλεις-σταθμούς της, τα γεγονότα, τα ίχνη του : από τη βάπτιση του Clovis στη Ρενς έως τη βασιλεία του Λουδοβίκου ΙΔ’ και τα μυστικά των καθεδρικών των Καθαρών.

Το Ημερολόγιο του Γύρου

Από τις 7 έως τις 29 Ιουλίου, μεσάνυχτα με 1:00

Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές καθεμίας από τις 21 ετάπ του Γύρου της Γαλλίας στην καθημερινή σύνοψη του TV5MONDE.

> Τρέιλερ

Ώρες Ελλάδος (GMT+2)

europe.tv5monde.com

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση