«Θυμήθηκε» τώρα την μεσαία τάξη ο Τσακαλώτος

Μετά την φορολογική «καταιγίδα» και το «ξεζούμισμα» των μικρομεσαίων την τελευταία τετραετία ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακλάωτος θυμήθηκε να μιλήσει για τη μεσαία τάξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει τη μεσαία τάξη, αδυνατώντας να καταλάβει πόσο την έχει χτυπήσει με τις πολιτικές του.

«Η μείωση των φόρων πρέπει να είναι στοχευμένη και παράλληλα με την ύπαρξη ενός αναπτυξιακού σχεδίου» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Συνεχίζεται η κόντρα με Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα

Απαντώντας στις αιτιάσεις των κ. Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα που προβλέπουν για δημοσιονομικό κενό τόνισε πως τις ίδιες προβλέψεις έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως στο τέλος αυτές να επιβεβαιωθούν.

Για τον κ. Στουρνάρα είπε πως δεν θα έπρεπε να δεχτεί τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τη στιγμή που είχε υπηρετήσει ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Η τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να είναι αμερόληπτη» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων ο Υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αρκεί όπως είπε να υπάρχει σχέδιο.

«Πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό εθνική συναίνεση αρκεί η μείωση των στόχων των πλεονασμάτων να μην σημαίνει ταυτόχρονα μείωση των πόρων για την Παιδεία, την Υγεία και την Αναπτυξιακή στρατηγική» τόνισε.

Τσακαλώτος για Τσίπρα

«Ετοιμάζομαι να δώσω τη μάχη για τη νίκη» είπε για τις εθνικές εκλογές και ο ίδιος υπογράμμισε πως θέλει ένα αριστερό κόμμα και όχι σοσιαλδημοκρατικό, ενώ τάχθηκε κατά της αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει τις εκλογές.

«Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας και αν τεθεί θα είμαι εναντίον. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμα πολλά χρόνια στην ηγεσία και δικαίως γιατί από το 2012 έχει μόνο νίκες και αυξήσεις ποσοστών. Και όταν φτάσει η ώρα αυτή πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά» αποκλείοντας για άλλη μια φορά την οποιαδήποτε δική του εμπλοκή.

Αφήστε μια απάντηση