Οι Τούρκοι βύθισαν ένα αεροπλάνο Airbus σε λιμάνι στην Αδριανούπολη: Σε τι αποβλέπουν [φωτο]

Γιατί οι Τούρκοι βύθισαν ένα αεροπλάνο Airbus σε λιμάνι της Ανδριανούπολης;

Δεν έχουν όρια οι Τούρκοι που βύθισαν ένα αεροπλάνο Airbus στην Ανδριανούπολη, γιατί το έκαναν;

Ένα επιβατηγό αεροσκάφος Airbus A330 είναι βυθισμένο από την Παρασκευή στη θάλασσα, στην περιοχή της βορειοδυτικής Τουρκίας, προκειμένου να ενισχυθεί ο καταδυτικός τουρισμός της περιοχής.

Το αεροσκάφος, που βρίσκεται σε βάθος 30 μέτρων, έκανε την πρώτη του πτήση το 1995 και αποσύρθηκε πέρυσι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Anadolu, το αεροπλάνο βυθίστηκε σε απόσταση ενός μιλίου από το λιμάνι Ιμπρίς στην επαρχία της Αδριανούπολης, σε μια τελετή στην οποία παρέστη ο Αλί Ουϊσάλ, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο Ουϊσάλ, ο Κόλπος του Σάρου (ή Κόλπος του Ξηρού) στο βόρειο Αιγαίο έχει μεγάλη σημασία για τον τουρισμό, δεδομένου ότι ένας «απλός» τουρίστας «παράγει» έσοδα 500-600 δολαρίων, ενώ ένας που έρχεται για καταδύσεις 2.000-3.000 δολάρια.

«Για αυτό πιστεύω ότι το βυθισμένο αεροπλάνο και ο τεχνητός ύφαλος είναι πολύ σημαντικά» πρόσθεσε. Διάφορα αντικείμενα και στοιχεία που αντιπροσωπεύουν τον πόλεμο του Τσανάκκαλε βυθίστηκαν επίσης στον κόλπο ως μέρος του έργου τεχνητών υφάλων.

Ο δήμαρχος της περιοχής Kesan Mustafa Helvacioglu σημείωσε επίσης ότι είναι μια «ιστορική μέρα» στον Κόλπο του Σάρου, καθώς το μεγαλύτερο βυθισμένο αεροσκάφος στον κόσμο είναι βυθισμένο εκεί.

Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.

Αφήστε μια απάντηση