Facebook Study: Η ερφαρμογή που πληρώνει για πληροφορίες από τις εφαρμογές σου

Techblog.gr

Το Facebook ανακοίνωσε την διάθεσγ μίας νέας Android εφαρμογής ονόματι Study. Η νέα εφαρμογή θα χρησιμοποιείται για να βοηθήσει εταιρείες διεξαγωής ερευνών αγοράς με όσους αποφασίσουν να συμμετέχουν, να πληρώνονται! Ναι, καλά θα ακούσατε θα πληρώνονται για να συμμετέχουν σε έρευνες.

Η νέα εφαρμογή δεν είναι ένα τυπικό app που θα κατεβάσετε από το Google Play Store οποιαδήποτε στιγμή. Αντ’ αυτού, το Facebook θα προβάλλει online διαφημίσεις και αν τις πατήσετε τότε θα μπορείτε να κάνετε εγγραφή. Μετά την εγγραφή θα πρέπει να “προκριθείτε στην επόμενη φάση” και αν το καταφέρετε η εφαρμογή θα εμφανιστεί στο Play Store.

Η μόνη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος είναι να έχει περάσει το 18ο έτος της ζωής του. Όσοι εγγραφούν θα μάθουν πως λειτουργεί η εφαρμογή και ποιες πληροφορίες θα συλλέγει.

Σύμφωνα με το Facebook οι πληροφορίες που συλλέγει το Study είναι οι εξής:

  1. Εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες στο τηλέφωνο σας.
  2. Πόσο χρόνο ξοδεύετε σε κάθε εφαρμογή.
  3. Η χώρα στην οποία ζείτε, η συσκευή που έχετε καθώς και το είδος του δικτύου που χρησιμοποιεί η συσκευή.
  4. Τα feature μιας εφαρμογής που χρησιμοποιείτε

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το Facebook Study app δεν θα συλλέγει τα ID, password του χρήστη ή το περιεχόμενο που έχει αποθηκεύσει στο smartphone του. Οι πληροφορίες δεν θα πωλούνται σε τρίτους, θα χρησιμοποιούνται για την προβολή κατάλληλων διαφημίσεων ανά χρήστη ή θα προστίθενται στο Facebook λογαριασμό του χρήστη αν αυτός διαθέτει.

Άγνωστο όμως παραμένει και το ποσό που θα δίνει το Facebook σε όσους μοιράσουν τις πληροφορίες τους, λέει όμως ότι οι χρήστες θα βγάλουν χρήματα αν αποφασίσουν να μοιράζουν τις πληροφορίες για το πως χρησιμοποιούν τις εφαρμογές.

Εσείς θα προσπαθούσατε να μπείτε σε αυτό το πρόγραμμα του Facebook για να βγάλετε χρήματα πουλώντας ουσιαστικά τις πληροφορίες σας;

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης