Καινοτόμος θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση

Η δόση εξαρτάται από το σωματικό βάρος του ασθενούς και τα χορηγούμενα δισκία ισοδυναμούν αθροιστικά με 1,75 mg ανά κιλό.

Βελιγράδι

Νέα δεδομένα στη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης, διαμορφώνει μία νέα θεραπεία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα.

Χορηγείται με δισκία κλαδριβίνης και η καινοτομία της συνίσταται σε τρεις παραμέτρους:

  • Τα χάπια λαμβάνονται στο σπίτι, επί 5 έως 10 μέρες και επαναχορηγούνται έπειτα από έναν χρόνο για το ίδιο διάστημα. Η δόση εξαρτάται από το σωματικό βάρος του ασθενούς και τα χορηγούμενα δισκία ισοδυναμούν αθροιστικά με 1,75 mg ανά κιλό.
  • Δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα, καταστρέφοντας μέρος των τ – λεμφοκυττάρων και β – λεμφοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στη φλεγμονή. Ο οργανισμός τα αναγεννά, χωρίς να έχουν την αυτοανοσία που εμφάνιζαν πριν από τη θεραπεία.
  • Λόγω του περιορισμένου χρόνου χορήγησης, το κόστος της θεραπείας, που εκτιμάται στα 24.000 ευρώ, θεωρείται σαφώς μικρότερο από εκείνο αντίστοιχων θεραπειών, που χορηγούνται σε χρόνια βάση.

Οι μελέτες έδειξαν πως έπειτα από τις 20 συνολικά μέρες θεραπείας, η περίοδος χωρίς δραστηριότητα της νόσου διατηρήθηκε έως το τέλος του τέταρτου έτους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο iatronet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση