Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Οροι και προϋποθέσεις για ένταξη 25.000 νοικοκυριών στο νέο πρόγραμμα

Με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια ανοίγει μέχρι τις 12 Ιουλίου ο νέος κύκλος του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον, συνολικού προϋπολογισμού 270 εκατ. ευρώ. Ο οδηγός εφαρμογής παρουσιάζεται σήμερα από τα υπουργεία Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Οικονομίας – Ανάπτυξης.

Περί τα 25.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να τύχουν επιδότησης έως 60% αν δεν έχουν παιδιά ή 70% αν έχουν προστατευόμενα μέλη. Μπορούν επίσης να λάβουν και άτοκο δάνειο προκειμένου να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες των κατοικιών τους για την ενεργειακή τους αναβάθμιση, αλλά και να χρησιμοποιήσουν και ίδια κεφάλαια προκειμένου να συμπληρώσουν το αναγκαίο για αυτούς ποσό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή την εβδομάδα, εκτός απρόοπτου, θα δημοσιευτεί και ο αναλυτικός οδηγός εφαρμογής του προγράμματος με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτό.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν τα κυριότερα σημεία του οδηγού και το καινούργιο δεδομένο που υπάρχει σε αυτόν είναι ο διπλασιασμός του εισοδηματικού κριτηρίου της τελευταίας κατηγορίας από τις συνολικά επτά. Αυτό ανεβαίνει, σύμφωνα με όσα ανήγγειλε μέσω των «ΝΕΩΝ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, στα 80.000 με 85.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα). Στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα έφτανε στα 45.000 με 50.000 ευρώ. Υψηλότερα θα ανέβει και το ατομικό εισόδημα, το οποίο ήταν στα 35.000 με 40.000 ευρώ.

-Ποια είναι η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη ανά αιτούντα;

-Ποιες παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται;

-Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του ενεργειακού επιθεωρητή;

-Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Οροι και προϋποθέσεις για ένταξη 25.000 νοικοκυριών στο νέο πρόγραμμα

Αφήστε μια απάντηση