Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε νέο χαμηλό-ρεκόρ υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τις μεσημεριανές ώρες, φτάνοντας στο 2,79% από 2,81% προηγουμένως, καταγράφοντας πτώση κατά 5,3 μονάδες βάσης, από το τελευταίο κλείσιμο.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, η καθοδική κίνηση στο ελληνικό κόστος δανεισμού οφείλεται και στις αναφορές του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε στο Reuters ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για πλήρη άρση των capital controls εντός του έτους».

Η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί 1,6 μονάδα βάσης και κυμαίνεται στο 1,65%.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διατηρείται στο μείον 0,22%, του βρετανικού 10ετούς ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 0,87%, ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 0,12%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 2,35%, ενώ του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 0,57%.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του ελληνικού ομολόγου αναφοράς έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 73 μονάδες βάσης μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ είναι μειωμένη κατά περισσότερο από 170 μονάδες βάσης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018. Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν δώσει δυναμική ώθηση στις τιμές των ελληνικών τίτλων οδηγώντας σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα το επιτόκιό τους.

Οι επενδυτές επικρότησαν την απόφαση για πρόωρες κάλπες, η οποία απέτρεψε το ενδεχόμενο μίας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, ενώ όπως επισημαίνεται σε σημειώματα επενδυτικών τραπεζών και οίκων αξιολόγησης, προσδοκούν ότι από τις εκλογές θα προκύψει μία πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις και τις αγορές κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση