Σειρά εκδηλώσεων: Άρωμα Μαστίχας Χίου- Tαγκό & βαλς – Ηπειρώτικα

Σειρά εκδηλώσεων: Άρωμα Μαστίχας Χίου- Tαγκό & βαλς – Ηπειρώτικα

Αρκετές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Ιουνίου.

«Άρωμα Μαστίχας Χίου»
Ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» και ο Δήμος Χαϊδαρίου, διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα στο μονάκριβο προϊόν της Χίου και μοναδικό στον κόσμο, προϊόν εγγεγραμμένο στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO τη μαστίχα, με τίτλο
«Άρωμα Μαστίχας Χίου», στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου (Καραϊσκάκη και Λ. Αθηνών) το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 8.15 μμ.

Η Χιώτισσα Μαριαλένα Κάβουρα, υπεύθυνη Μάρκετινγκ MEDITERRA-mastihashop (εκπροσωπεί και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου), θα έρθει από τη Χίο, για να μας μιλήσει για: το «Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στη Χίο » και θα προβληθεί DVD σχετικά με την παραγωγή της μαστίχας.!

Θα χορέψει η χορευτική ομάδα του συλλόγου, με Νησιώτικους και Χιώτικους παραδοσιακούς χορούς!

Νησιώτικη, Χιώτικη και λαϊκή μουσική και τραγούδια, από το Χιώτη Νικόλα Καραολάνη (βιολί- φωνή), τον Μπάμπη Χατζόπουλο (λαούτο- φωνή), και τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου (κρουστά)  και φυσικά νησιώτικο πανηγύρι για όλο τον κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στους Αμπελόκηπους

Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 7.30μμ στην αίθουσα Λάκωνος 9 (Πάρκο ΚΑΠΑΨ), συναυλία πολλών ακορντεόν με σκοπούς ταγκού και βάλς, από μαθητές της δασκάλας ακορντεόν Μαρίας Νίτης.

Ξανά στο Χαϊδάρι

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 22:00 στο Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου (Πλουτάρχου 34-38), με ελεύθερη είσοδο «Εμπάτε αγόρια στο χορό,  κορίτσια στα τραγούδια…».
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου, σας προσκαλεί στην παρουσίαση χορευτικών τμημάτων και χορωδίας

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος