Πρώτο βραβείο JA Start Up 2019 στην Solmeyea από το Γεωπονικό και το ΕΜΠ

Πρώτο βραβείο JA Start Up 2019 στην Solmeyea από το Γεωπονικό και το ΕΜΠ

Η Solmeyea, μια καινοτομία φοιτητών και φοιτητριών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Europe Enterpise Challenge 2019», που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως και τις 26 Ιουνίου στο Όσλο.

Πρόκειται για μια σπουδαία καινοτομία αγροτεχνολογίας και οικολογίας, που παράγει εναλλακτική πρωτεϊνη μέσω άλγης, προστατεύει το περιβάλλον και ενισχύει εντυπωσιακά τη διατροφική αλυσίδα, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο – με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ – στον 5ο Πανελλαδικό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Start Up 2019 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece.

H Solmeyea εφαρμόζει μία καινοτόμα μέθοδο που δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και το μετατρέπει σε πρωτεϊνη, μέσω άλγης. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εντυπωσιακά καθώς όχι μόνο καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το βλαβερό διοξείδιο του άνθρακα αλλά το αξιοποιεί για την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων επιπλέον πρωτεϊνης -που έχει ανάγκη η ανθρωπότητα- με απόλυτα φυσικό τρόπο. Με την εναλλακτική αυτή πρωτεϊνη δημιουργούνται συμπληρώματα διατροφής για την κτηνοτροφία έτσι ώστε να μειωθεί η χρήση φαρμάκων και χημικών σκευασμάτων, ενώ εκτιμάται ότι θα βοηθήσει πολύ τις φτωχότερες χώρες καθώς θα εμπλουτίσει τις ζωοτροφές και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην καλύτερη σίτιση του πληθυσμού.

Η ομάδα Solmeyea απαρτίζεται από τους: Χρυσάνθη Βερβενιώτη, Χρήστο Καλαντζή και Mάρκο Κιοσσέογλου. Μέντορας της ομάδας είναι ο Βασίλης Στενός, Environmental Engineer, απόφοιτος του φημισμένου Columbia University της Νέας Υόρκης και υποψήφιος Διδάκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο Φοιτητικό Διαγωνισμό JA Start Up 2019 μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε η είδηση ότι για πρώτη φορά στα 100 χρόνια του Παγκόσμιου Junior Achievement και στα 14 χρόνια του Junior Achievement Greece, ο Πανευρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός JA START UP 2020 θα γίνει στην Αθήνα.

Δείτε περισσότερα στο

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ