Κέρκυρα: Το 7ο Θερινό Ινστιτούτο πιάνου

Κέρκυρα: Το 7ο Θερινό Ινστιτούτο πιάνου

Ξεκινά το 7ο Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου στην Κέρκυρα από τις 24-30 Ιουνίου 2019, στην Ιόνιο Ακαδημία και τη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας. Το Piano Plus Festival διοργανώνεται από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.

Φέτος οι διοργανωτές το χαρακτηρίζουν ανανεωμένο και διευρυμένο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου 2019, μια ουσιαστική εξέλιξη της Θερινής Ακαδημίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου! Στην ανακοίνωση του τμήματος αναφέρουν:
Πρόκειται για μια ακαδημαϊκή πρωτοβουλία με υψηλούς εκπαιδευτικούς στόχους, που τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν εξασφαλίζουν την αλληλεπίδραση, ροή και έμπνευση νέων καλλιτεχνών. Σήμερα το Διεθνές Ινστιτούτο Πιάνου είναι χώρος δημιουργίας των αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών που με υπευθυνότητα και στρατηγική διασφαλίζουν μια παράδοση, συνεχίζοντας το έργο της Σχολής, που δεν ήταν άλλο από το να δημιουργηθεί μια ομάδα καλλιτεχνών με όραμα και ενθουσιασμό για την τέχνη και τον άνθρωπο.
Φέτος το Ινστιτούτο ανοίγει τα φτερά του για να αγκαλιάσει περισσότερους καλλιτέχνες, περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά δεκάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο! Μοναδικά ονόματα από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία πλαισιώνουν φέτος τη μεγάλη μουσική διοργάνωση στο πιο μουσικό νησί της Ελλάδας, την Κέρκυρα! Συναυλίες, master classes, workshops, διαλέξεις, εκδρομές και πολλά άλλα θα χαράξουν βαθιά στις μνήμες όλων τη μουσική αυτή εβδομάδα στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων που θα δικαιώσει για ακόμη μια φορά τη φήμη του ως νησί της μουσικής!
Όπως κάθε χρόνο, συμμετέχοντες μαθητές και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν και να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες με κορυφαίους καλλιτέχνες που φιλοξενεί το Θερινό Ινστιτούτο. Το κοινό θα απολαύσει έξι μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου και master classes από διακεκριμένους πιανίστες αλλά και νέους, εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες που έρχονται κάθε χρόνο για να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις.
Φέτος το Ινστιτούτο φιλοξενεί καλλιτεχνικές προσωπικότητες από μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού όπως τα California State University, University of Missouri–Kansas, Bowling Green State University και Mahidol University of Thailand. Dmitry Rachmanov, Thomas Rosenkranz, Eri Nakagawa, Solungga Liu, Robert Satterlee, Nico Benadie είναι μόνο μερικά από τα ονόματα των σπουδαίων πιανιστών που θα παρουσιάσει φέτος το Φεστιβάλ.

Εκδηλώσεις Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου 2019

Δευτέρα 24 Ιουνίου
18:30 | Ιόνιος Ακαδημία
Master class πιάνου με τους Eri Nakagawa και Dmitry Rachmanov
20:30 | Ιόνιος Ακαδημία
Συναυλία πιάνου με τους Robert Satterlee και Nico Benadie

Τρίτη 25 Ιουνίου
09:00 | Ιόνιος Ακαδημία
Master class πιάνου με τους Thomas Rosenkranz και Robert Satterlee
20:30 | Ιόνιος Ακαδημία
Συναυλία πιάνου με τις Eri Nakagawa και Solungga Liu

Τετάρτη 26 Ιουνίου
09:00 | Ιόνιος Ακαδημία
Master class πιάνου με τους Nico Benadie και Λάμπη Βασιλειάδη
20:30 | Ιόνιος Ακαδημία
Συναυλία πιάνου με τους Dmitry Rachmanov και Thomas Rosenkranz

Πέμπτη 27 Ιουνίου
20:30 | Ο χώρος της συναυλίας θα ανακοινωθεί σύντομα
Συναυλία πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη

Παρασκευή 28 Ιουνίου
20:30 | Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
«Μαραθώνιος Πιάνου Ι» από τους σπουδαστές του Θερινού Ινστιτούτου

Σάββατο 29 Ιουνίου
20:30 | Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
«Μαραθώνιος Πιάνου ΙΙ» από τους σπουδαστές του Θερινού Ινστιτούτου

Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις του Φεστιβάλ και το Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου θα βρείτε στο ιστότοπο www.pianoplusfestival.gr

www.ert.gr

Μαρία Παγκράτη