ZTE: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δύο punch hole, ενδεχομένως για διπλή selfie κάμερα

Techblog.gr

Η ZTE κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνία για ένα smartphone με δύο punch holes στην οθόνη. Στην Αρχή Κατοχύρωσης Ευρεσιτεχνιών της Κίνας, CNIPA, δημοσιεύτηκαν μερικές λεπτομέρειες και μία οπτική απεικόνιση της συσκευής.

Η Xiaomi και η Oppo μας παρουσιάζουν smartphones με under-display selfie κάμερα, η Samsung όλο και κάτι σχεδιάζει προς αυτή την κατεύθυνση. Ενώ όλοι προσπαθούν να καταργήσουν notch και punch holes, η ZTE καταθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με δύο τρύπες στην οθόνη.

Το smartphone της ZTE έχει δύο κυκλικά punch holes το ένα δίπλα στο άλλο, τοποθετημένα στο κέντρο της οθόνης. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα φιλοξενούν τα δύο punch hole, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η εταιρεία στο ένα τοποθετήσει την κύρια selfie κάμερα και στη δεύτερη έναν ευρυγώνιο φακό ή έναν αισθητήρα βάθους ή ακόμη και κάποιο ηχείο.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι εμφανές ότι η συσκευή θα έχει ελάχιστα bezels σε όλες τις πλευρές, με τα ηχεία και τη θύρα USB να είναι τοποθετημένα στην κάτω πλευρά. Επίσης, υπάρχουν φυσικά κουμπιά στην αριστερή πλευρά και η θύρα της κάρτας SIM στη δεξιά.

Οι διπλές πίσω κάμερες είναι τοποθετημένες κάθετα και ακριβώς από κάτω υπάρχει LED flash. Λαμβάνοντας υπόψην τις πρόσφατες κυκλοφορίες smartphones της ZTE το σχέδιο αυτό υπάρχει πιθανότητα να βγει στην αγορά σύντομα.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε κάποια ποικιλία στις punch hole οθόνες και τις αντιδράσεις των χρηστών. Ειδικά τώρα που οι μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς προσπαθούν να τα εξαλείψουν.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος