Να απαιτήσουν οι αγρότες να ξεκινήσει άμεσα η δακοκτονία από την Περιφέρεια καλέι η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Να απαιτήσουν οι αγρότες να ξεκινήσει άμεσα η δακοκτονία από την Περιφέρεια καλέι η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Να σταθούν δίπλα στους αγροτικούς συλλόγους και να απαιτήσουν να ξεκινήσει άμεσα από την Περιφέρεια η δακοκτονία καλεί με ανακοίνωσή της τους αγρότες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου που καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ότι πετάνε η μία στην άλλη το μπαλάκι των ευθυνών ενώ κινδυνεύει να χαθεί άλλη μια χρονιά για το λεσβιακό ελαιώνα.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου :Παρόλο που οι συνθήκες για τη φετινή ελαιοπαραγωγή είναι ευνοϊκές και διαφαίνεται μια πάρα πολύ καλή ελαιοκομική χρονιά, κινδυνεύουμε να πάθουμε ότι και πέρυσι, αφού το έργο της δακοκτονίας είναι στον αέρα.

Παρόλο που η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πριν ενάμιση μήνα στους αρμόδιους φορείς του νησιού, όταν έγινε γνωστή η διαμάχη μεταξύ των εργολάβων που ενδιαφέρονται για το έργο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οριστική λύση και όλα είναι στον αέρα αν και όπως λένε οι γεωπόνοι θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιούνη να αρχίσει δολωματικός ψεκασμός στα πεδινά.

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε τα εγκληματικά παιχνίδια σε βάρος των αγροτών μας. Η Περιφέρεια ρίχνει το φταίξιμο στην κυβέρνηση και στην ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων, η κυβέρνηση δια στόματος υπευθύνου για τον αγροτικό τομέα στο νησί μας ρίχνει την ευθύνη στην Περιφέρεια και οι εργολάβοι προσπαθούν να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Δεν μας έχουν αφήσει άλλο δρόμο παρά αυτόν του ξεσηκωμού ενάντια στην πολιτική που υπηρετούν και εφαρμόζουν στην πλάτη της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Καλούμε του αγρότες του νησιού να μην καλλιεργούν αυταπάτες, να μην πιστεύουν σε σωτήρες που θα τους διασφαλίσουν το βιός τους, αλλά να ξεσηκώνονται , να οργανώνονται , με την βοήθεια των αγροτικών συλλόγων όπου υπάρχουν, φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχουν σύλλογοι και με μπροστάρη την Ομοσπονδία να απαιτήσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις να ξεκινήσει άμεσα η δακοκτονία από την Περιφέρεια, αφού και τα χρήματα διαχειρίζεται και τον απαραίτητο εξοπλισμό έχει. Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες να αρχίσουν επιτέλους να απαιτούν , να διεκδικούν και όχι να δέχονται μοιρολατρικά τον αφανισμό τους

The post Να απαιτήσουν οι αγρότες να ξεκινήσει άμεσα η δακοκτονία από την Περιφέρεια καλέι η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb