Η Samsung κάνει περικοπές στο μοναδικό εργοστάσιο smartphones που έχει στη Κίνα

Techblog.gr

Η Samsung είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones παγκοσμίως. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η εταιρεία θα κάνει περικοπές στο μοναδικό εργοστάσιο smartphones που έχει στη Κίνα.

Εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού που δέχεται η Samsung από την Apple και τη Huawei στην Κίνα, το μερίδιο της στην αγορά έχει πέσει στο 1%, σε αντίθεση το 2013 που ήταν 20%. Αυτό οδήγησε την εταιρεία να μειώσει την παραγωγή της στο εργοστάσιο Huizhou.

Αυτές οι περικοπές θα οδηγήσουν στην απώλεια θέσεων εργασίας και μία σειρά εσωτερικών και εξωτερικών αναταραχών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μία περίοδο στην οποία η Samsung έχει αρκετά προβλήματα. Τα δύο πιο βασικά είναι το Samsung Galaxy Fold και η συνεχής καθυστέρηση κυκλοφορίας του επερχόμενου Samsung Galaxy Home.

Ωστόσο, δεν είναι όλα αρνητικά, αφού αναφορές δείχνουν ότι οι πωλήσεις της Samsung αυξήθηκαν κατά 40% το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με την προηγούμενη οικονομική περίοδο.

Ένας εκπρόσωπος της Samsung στην Κίνα, δήλωσε ότι γίνεται κάποια προσαρμογή στον όγκο παραγωγής και στο προσωπικό με βάση την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

Όσοι εργαζόμενοι θέλουν μπορούν μέχρι τις 14 Ιουνίου να δηλώσουν εθελούσια απόλυση λαμβάνοντας κάποια αποζημίωση. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση.

Να σημειώσουμε ότι παρά τις περικοπές, η Samsung έχει επικεντρώσει την παραγωγή στις αναπτυσσόμενες ινδικές και βιετναμέζικες εγκαταστάσεις, διότι η κινεζική αγορά παραμένει ελλιπής για την εταιρεία.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος